Johan van Leeuwen - 31 mei 2023

VeeamON Tour op 13 juni in Maarssen: “Ervaringen delen en veel fun”

Veeams jaarlijkse eindgebruikersevent, VeeamON Tour, vindt op 13 juni plaats in Maarssen. Wing Leung belooft een dag met veel leuke en leerzame momenten, zonder reclame en borstklopperij.

VeeamON Tour op 13 juni in Maarssen: “Ervaringen delen en veel fun” image

Wing Leung (Regional Sales Manager Benelux) is de gastheer tijdens VeeamON Tour, op 13 juni bij Innstyle in Maarssen. “Het is ons jaarlijkse flagship-event in Nederland, gericht op eindklanten”, legt hij uit. “We richten ons op de data recovery-experts van zowel bestaande klanten als prospects. Dat kunnen bedrijven uit allerlei segmenten zijn: een ziekenhuis, een grote industriële klant, een universiteit, maar ook kleinere organisaties. In totaal verwachten we ongeveer 200 mensen.”

Ransomware

Veeam is bij organisaties meestal onderdeel van een bredere cyber-resilience-strategie, geeft Leung aan. “Een onmisbaar onderdeel, kan ik wel zeggen. Want wij zijn als het ware de last line of defence. Onze oplossingen helpen klanten bij het vroegtijdig detecteren van ransomware in hun omgeving, maar we spelen daarnaast ook een cruciale rol op het moment dat een klant is getroffen. Hoe snel is je business dan weer in de lucht? Dat is extreem belangrijk als je het over cyber resilience hebt. Dat wordt dan ook de rode draad van de dag. Sprekers zullen het bijvoorbeeld vaak over ransomware hebben.”

Leung belooft mensen die komen of misschien van plan zijn om dat te doen een nuttige dag. “In tegenstelling tot wat vendoren vaak doen, gaan we nauwelijks iets vertellen over onszelf en onze oplossingen. Alleen in mijn eigen introductie ga ik een klein beetje opscheppen, onder meer over het feit dat we door IDC zijn uitgeroepen tot de wereldwijde nummer 1-oplossing op het gebied van dataprotectie en recovery. Maar verder laten we gerenommeerde partijen in de markt een verhaal vertellen. Tesorion bijvoorbeeld, een bedrijf dat helpt bij het opzetten van cybersecurity-plannen, vooral op het gebied van ransomware. Daarnaast vertelt VDL een leerzaam verhaal over hoe ze zijn omgegaan met de risico’s van cybercriminaliteit. Daar gaat het voor ons om: het delen van ervaringen. Er komen geen productpresentaties en lastige specs langs. Als mensen wel geïnteresseerd zijn om over de bits and bytes van producten te praten, dan zijn ze meer dan welkom om een afspraak te maken. We komen dan graag langs op locatie. Maar op 13 juni gaan ze dat niet horen.”

Bekende spreker

“In mijn eigen presentatie deel ik ook wat resultaten van het recente Data Protection Trends Report”, zegt Leung. “Dat is een onafhankelijk onderzoek over ransomware. Daar pik ik wat highlights uit. Wat zijn de trends? Waar moet je op letten? Heb je bijvoorbeeld een speciaal handboek voor het geval dat je geraakt wordt? Dat soort onderwerpen passeren de revue. Daar hebben bezoekers het meeste aan.”

De bekendste spreker van de dag is Daniël Verlaan, de techjournalist die bij het grote publiek bekend is als winnaar van ‘Wie is de Mol?’. Leung: “Hij doet veel onderzoek en is daardoor nauw betrokken geweest bij partijen die geraakt zijn door een aanval. Ook zijn presentatie is bedoeld om ervaringen te delen.”

Fun

Behalve om ervaringen delen, draait het volgens Leung op 13 juni ook om ‘fun’. “Er kunnen arcade games gespeeld worden en rondjes worden geracet in een Formule 1-simulator, met daarbij een mooie prijs voor de snelste persoon. Er komt ook een karikaturist. We organiseren daarnaast een barbecue-workshop, waarin het publiek samen gaat werken. Voor bezoekers biedt dat ook veel mogelijkheden om in contact te komen met andere mensen in de community. Sommige klanten zijn misschien al eens geraakt en kunnen die ervaring delen met anderen. Dat levert ongetwijfeld nuttige gesprekken op.”

Met welk gevoel hoopt Leung dat mensen na afloop weer naar huis gaan? “In ieder geval met het gevoel dat ze heerlijk hebben gegeten”, lacht hij. “Ik hoop vooral dat ze na afloop een leuke en leerzame dag hebben gehad en dat ze tips en tricks hebben geleerd op het gebied van cyber resilience die ze terugnemen naar hun eigen organisatie om te kunnen bespreken. Misschien realiseren ze dat er nog valkuilen zitten in hun strategie voor dataprotectie. Als we dat bereiken, is de dag voor ons geslaagd.”

Arctic Wolf BW vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!