Wouter Hoeffnagel - 02 juni 2023

Twitter-gebruikers kunnen notitie plaatsen bij misleidende afbeeldingen

Gebruikers kunnen op Twitter afbeeldingen die volgens hen misleidend zijn voortaan van een Community Note voorzien. Indien voldoende gebruikers een dergelijke melding instellen, wordt de notitie voortaan iedere keer dat de afbeelding op Twitter wordt verspreid automatisch toegevoegd.

Twitter-gebruikers kunnen notitie plaatsen bij misleidende afbeeldingen image

De nieuwe functionaliteit is bedoeld om misinformatie op Twitter tegen te gaan. Het gaat om een eerste versie van het systeem, dat in de toekomst verder uitgebreid moet worden. Het platform wil notities opgesteld door gebruikers automatisch gaan tonen bij afbeeldingen die op Twitter worden verspreid.

Enkele beperkingen

Het waarschuwt wel dat de notities alleen worden toegevoegd bij afbeeldingen die identiek zijn aan de afbeeldingen die gebruikers hebben beoordeeld. Indien een uploader de afbeelding iets aanpast, kan deze door het systeem glippen. Op termijn wil Twitter het systeem uitbreiden. Het benadrukt tegelijkertijd dat het wil zeker stellen dat de notities niet bij verkeerde afbeeldingen worden getoond.

Ook werken de notities momenteel alleen met tweets waarin één afbeelding is opgenomen. Indien meerdere afbeeldingen zijn verwerkt in de tweet, is het niet mogelijk notities toe te voegen. ook deze beperking moet op termijn worden aangepast. Ook wil Twitter Community Notes beschikbaar maken voor video's op zijn platform.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!