Redactie - 02 juni 2023

Apple ontkent samenwerking met NSA

Apple werkt samen met de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, stelt de Russische veiligheidsdienst FSB. De twee partijen zouden duizenden iPhones in Rusland hebben besmet met spionagesoftware. Apple ontkent de aantijgingen.

Apple ontkent samenwerking met NSA image

In een verklaring aan Reuters stelt Apple nooit te hebben samengewerkt met een regering voor het aanbrengen van achterdeuren in Apple-producten. Het bedrijf benadrukt een dergelijke samenwerking nooit te zullen aangaan. De NSA wil niet op de berichtgeving reageren.

iPhones van diplomaten besmet

De FSB stelt op zijn beurt dat duizenden iPhones in Rusland zijn besmet met spionagesoftware. Het gaat daarbij naar verluid om iPhones van onder meer diplomaten uit Rusland en de voormalige Sovjet-unie, maar ook om diplomaten uit landen als China, Israël en Syrië. Ook iPhones van NAVO-leden zouden zijn besmet.

Bewijsmateriaal voor haar claims levert de Russische veiligheidsdienst niet. Wel meldt het dat de bevindingen aan het licht zijn gekomen bij een onderzoek naar de veiligheid van Russische telecominfrastructuur.

Arctic Wolf BW vierkant Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!