Witold Kepinski - 07 juni 2023

neomax lanceert RISE platform voor omscholing naar IT

IT-detacheerder neomax lanceert op 9 juni neomax RISE, een platform voor young professionals die willen omscholen naar de IT. Het platform heeft een focus op vrouwen, omdat vrouwen fors ondervertegenwoordigd zijn in de sector.

neomax lanceert RISE platform voor omscholing naar IT image

neomax RISE biedt diverse mogelijkheden: van een digitale omscholingscursus en een actieve community tot een betaald traineeship inclusief baangarantie. Dit zorgt ervoor dat RISE voor iedereen toegankelijk is. 

neomax DGTL, onderdeel van RISE 

neomax DGTL, onderdeel van RISE, is een volledig digitaal IT- omscholingsprogramma en daarmee een laagdrempelige manier om te starten binnen de IT-sector. Door middel van meer dan veertig video’s bouwen de deelnemers aan hun IT-kennis. Om de opgedane kennis nóg beter onder de knie te krijgen en om het interactief en energiek te houden, combineert neomax de video’s met elf livesessies. Het programma bestaat uit een unieke combinatie tussen IT-skills en een stuk persoonlijke ontwikkeling. neomax is ervan overtuigd dat, wanneer je op een duurzame manier carrière wilt maken, onderdelen als jouw persoonlijk profiel, timemanagement, de juiste energiebalans en het stellen van haalbare doelen essentieel zijn. Dit programma wordt al enkele jaren bij de neomax academy (het traineeship) met succesvolle resultaten toegepast. Richard Stassen, CEO bij neomax: “IT wordt nog teveel gezien als een technisch vak waarin het draait om nullen en enen. Er zijn talloze banen in de IT, voor iedereen een passende rol. Omdat men zich hier nog te weinig van bewust is, zijn vrouwen in de sector enorm ondervertegenwoordigd. IT wordt nog altijd vooral bestempeld als een mannenberoep.

RISE moet bijdragen aan het afbreken van het clichébeeld van IT’ers en het bouwen aan een vernieuwd, kloppend imago van de IT-sector. Bovendien hebben young professionals behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en carrièrestappen. RISE daagt deelnemers uit en boost de motivatie. En gemotiveerde medewerkers zijn de drijfveer achter succes.” Richelle van Veldhuisen, head of neomax RISE: “Het is belangrijk om de markt, en met name vrouwen, de kansen in de IT-sector te laten zien. Het is mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om, net als ik, de stap te maken naar de IT-sector. Het hele bedrijfsleven valt of staat met IT. Daarnaast zijn er eindeloos veel mogelijkheden en baankansen. Met het programma dat we hebben samengesteld, geven we deelnemers alle handvaten voor een vliegende start van hun IT-carrière. Ik ben vooral erg trots op de combinatie tussen IT en persoonlijke ontwikkeling. Veel onderdelen had ik zelf graag op school al meegekregen, zodat ik beter voorbereid was op het werkveld. Helaas schieten veel opleidingen hierin tekort. En natuurlijk doen we alles op de neomax manier: energiek, grensverleggend en verbindend!”

neomax RISE voor bedrijven

Naast traditionele detachering ondersteunt neomax bedrijven nu ook met neomax RISE. Veel bedrijven vullen de krapte op hun IT-afdeling middels RISE op door eigen medewerkers van andere afdelingen om te laten scholen naar de IT. Ook wordt het platform ingezet om IT-medewerkers bij te scholen. Vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap en het stimuleren van bijscholing, wordt hier dikwijls het persoonlijk scholingsbudget voor ingezet. Doordat de trainingen digitaal en in eigen tempo gevolgd kunnen worden, spreekt het een brede groep deelnemers aan.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!