Witold Kepinski - 06 juni 2023

Cisco lanceert Full-Stack Observability platform

Cisco heeft de lancering aangekondigd van een nieuw Full-Stack Observability Platform, een leverancier-agnostische oplossing die de kracht van het volledige portfolio van het bedrijf benut. Het levert contextuele, gecorreleerde en voorspellende inzichten waarmee klanten problemen sneller kunnen oplossen en ervaringen kunnen optimaliseren, terwijl ook de bedrijfsrisico's worden geminimaliseerd, zo wordt gemeld tijdens het Cisco Live! event in Las Vegas.

Cisco lanceert Full-Stack Observability platform image

Dit  aanbod maakt volgens Cisco een nieuw waarneembaar ecosysteem mogelijk dat gegevens uit meerdere domeinen samenbrengt, waaronder toepassingen, netwerken, infrastructuur, beveiliging, cloud, duurzaamheid en zakelijke bronnen.

"Full-Stack Observability is van cruciaal belang in de hedendaagse digital-first bedrijfsomgeving", zegt Liz Centoni, Executive Vice President, Chief Strategy Officer en General Manager, Applications. "Cisco Full-Stack Observability brengt netwerkintelligentie, beveiligingsinzichten en applicatie-observeerbaarheid samen in de multi-cloudomgeving en de volledige technologiestapel om ondernemingen in staat te stellen ongeëvenaarde digitale ervaringen te bieden met een diepe zakelijke context."

Het FSO-platform van Cisco is gericht op OpenTelemetry en is verankerd in Metrics, Events, Logs, and Traces (MELT), waardoor bedrijven naadloos MELT-gegevens kunnen verzamelen en analyseren die door elke bron worden gegenereerd. Het Cisco FSO-platform is ook ontworpen als een verenigd, uitbreidbaar platform, waardoor ontwikkelaars hun eigen observatieoplossingen kunnen bouwen, waardoor een ecosysteem van klanten en partners wordt versterkt.

Cisco FSO-platformtoepassingen: waarneembaarheid van cloudeigen toepassingen

Cloud Native Application Observability is de belangrijkste oplossing die wordt geleverd op het Cisco FSO-platform. Het helpt klanten bedrijfsresultaten te behalen, de juiste beslissingen te nemen met betrekking tot de digitale ervaring, ervoor te zorgen dat de prestaties overeenkomen met de verwachtingen van eindgebruikers, prioriteiten te stellen en risico's te verminderen terwijl de werkdruk wordt beveiligd.

Naast Cloud Native Application Observability zijn de eerste reeks modules op het FSO-platform van Cisco:

  • Cost Insights: biedt inzicht in en inzicht in de kosten op applicatieniveau naast prestatiestatistieken, waardoor bedrijven inzicht krijgen in de fiscale impact van hun cloudapplicaties en tegelijkertijd duurzaamheidsinspanningen ondersteunen.
  • Application Resource Optimizer: Biedt inzicht in het gebruik van Kubernetes-workloadresources, zodat bedrijven het resourcegebruik kunnen maximaliseren en buitensporige clouduitgaven kunnen verminderen, waardoor ze financiële doelen en duurzaamheidsdoelen kunnen halen.
  • Beveiligingsinzichten: Genereert een applicatie-gebaseerde zakelijke risicoscore om DevOps- en SecOps-teams te helpen bij het prioriteren en elimineren van kwetsbaarheden in cloud-native applicaties of services die een hoge kans op misbruik hebben.
  • Cisco AIOps: Visualiseer gecontextualiseerde gegevens die relevant zijn voor infrastructuur, netwerk, incidenten en prestaties van een bedrijfstoepassing, allemaal op één plek. Vereenvoudigt en optimaliseert de operationele behoeften van IT.

Cisco werkt al samen met partners, waaronder CloudFabrix, Evolutio en Kanari, om een ​​divers ecosysteem van oplossingen voor het Cisco FSO-platform te ontwikkelen en te gelde te maken die zinvolle, nieuwe use-cases mogelijk maken en snel klantwaarde leveren vanuit waarneembare telemetrie.

Lanceringspartners van Cisco FSO Platform bouwen nieuwe oplossingen en breiden het bereik van het platform uit naar nieuwe klanten en zakelijke use-cases:

  • vSphere Observability en Data Modernization van CloudFabrix: deze oplossing observeert vSphere-data via het Cisco FSO-platform en correleert deze met Kubernetes en infrastructuurdata om inzichten en aanbevolen acties te genereren voor de hele infrastructuur en de gecontaineriseerde applicatiestack.
  • Evolutio Fintech: Deze fintech-observatieoplossing is ontworpen om klanten te helpen zakelijke inzichten te verwerven door KPI's te monitoren op basis van ingevoerde gegevens, zoals betalingen en creditcardautorisaties.
  • Kanari Capacity Planner en Forecaster: dit biedt inzicht in tijdreeksgegevens die verband houden met capaciteitsplanning en voorspelde gebeurtenissen met risicofactoren die zijn bepaald door middel van voorspellende ML-algoritmen (ARIMA, SARIMA, LSTM). Met Capacity Planner en Forecaster kunnen organisaties ook op een duurzame, veerkrachtige manier middelen plannen en volgen.

Het Cisco FSO-platform markeert een belangrijke vooruitgang in Cisco's versnellende FSO-strategie. Partners kunnen nog meer waarde ontsluiten voor zichzelf en hun klanten door middel van uitbreidbaarheid. AI-gestuurde analyse van hoofdoorzaken, ervaringsoptimalisatie en incidentbeheer zijn gekoppeld aan de bedrijfscontext, zodat teams problemen kunnen identificeren, prioriteren, oplossen en voorspellen voordat ze gevolgen hebben voor eindgebruikers en hun bedrijf, aldus Cisco.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!