Witold Kepinski - 08 juni 2023

Circle8 Group neemt Duitse arbeidsbemiddelaar Koenigstein over

IT-staffer Circle8 Group neemt per direct een meerderheidsbelang in Koenigstein, een van de snelst groeiende staffing solutions providers van Duitsland. De financiële details worden niet bekendgemaakt. Na overnames van de Nederlandse labels Circle8, FixedToday en Seven Stars zet Circle8 Group met deze acquisitie een volgende belangrijke stap naar verdere internationalisering. Eerder dit jaar nam de IT-staffer namelijk ook al het Zwitserse Swisslinx over.

Circle8 Group neemt Duitse arbeidsbemiddelaar Koenigstein over image

 Met de overname van Koenigstein, dat als ‘Part of’ onder de eigen naam blijft opereren, is Circle8 Group uitgegroeid tot een van de grootste IT-staffers van Europa. Zowel het zittende managementteam als de huidige medewerkers van de Duitse staffing solution provider blijven. Hierdoor past de acquisitie volledig binnen de internationale buy-en-build strategie van Circle8 Group. Binnen deze strategie staan er de komende periode meer strategische overnames gepland in Europa.

Internationaal talent laten doorstromen

Na Swisslinx is de overname van Koenigstein de tweede buitenlandse overname van Circle8 Group in korte tijd, waarmee het totaal aantal labels binnen de groep op zeven komt. “Koenigstein is de absolute ‘shooting star’ op de Duitse staffing markt”, zegt Mike Korenvaar van Circle8 Group. “Met een gespreid projectportefeuille en vooral ook een voortreffelijke reputatie, is dit bedrijf een schitterende aanvulling voor onze groep. Internationale overnames vormen een speerpunt van onze Total Talent Flow filosofie, waarbinnen we talent zoveel mogelijk door organisaties willen laten stromen. Niet alleen lokaal, maar ook steeds meer internationaal. Wij voorzien een mooie toekomst met Koenigstein.” 

Toetreden tot een brede groep

Ook de Duitse staffing solutions provider kijkt uit naar de periode onder de vlag van Circle8 Group. “De snel ontwikkelende digitalisering en IT-modernisering, waaronder cloudtransformatie, cyber- en informatiebeveiliging, data-analyse, AI en robotica, vormen een steeds grotere uitdaging”, stelt Holger Koenigstein, CEO van Koenigstein. “Doordat wij toetreden tot Circle8 Group, met een omzet van bijna een miljard euro en meer dan 7.000 professionals, bieden wij onze klanten en professionals alle voordelen van een professionele, persoonlijke en financieel enorm brede groep.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!