Witold Kepinski - 09 juni 2023

Health Cloud Initiative bundelt krachten met Uw Zorg Online

Het digitale zorgplatform Uw Zorg Online wordt onderdeel van Health Cloud Initiative, een snelgroeiende aanbieder van zorgverlenerssoftware binnen een breed aantal zorgdisciplines. Met de krachtenbundeling wordt een groot deel van de Nederlandse zorgaanbieders digitaal gekoppeld aan zorgconsumenten. De transactie is onderdeel van een buy-and-build strategie die wordt ondersteund door investeerder Vortex Capital Partners en maakt passende zorg beter en sneller bereikbaar voor alle Nederlanders. Hierdoor stijgen de zorgkosten op termijn naar verwachting minder hard zo beweren betrokken partijen.

Health Cloud Initiative bundelt krachten met Uw Zorg Online image

Met behulp van een persoonlijke gezondheidsomgeving biedt Uw Zorg Online momenteel eenvoudig online toegang tot zorg bij vrijwel alle huisartsen, ziekenhuizen en een groot deel van alle apotheken in Nederland. Op korte termijn worden de software en diensten van Health Cloud Initiative geïntegreerd, waardoor in één keer 21.000 paramedische zorgverleners worden gekoppeld aan het zorgplatform. Door het reduceren van administratieve last voor de zorgprofessionals en het vereenvoudigen van het contact tussen zorgverleners en de zorgconsument, ontstaat er meer tijd voor zorg.

De samenwerking biedt zorgverleners een geïntegreerde alles-in-één oplossing, gekoppeld aan het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Hiermee wordt efficiënte interactie met patiënten mogelijk gemaakt. De integratie van beide platformen stelt de zorgconsument in staat om eenvoudig online zorgvragen te stellen en contact te leggen met een breed scala aan zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten en apothekers.

Hierdoor ontstaat een toekomstbestendige omgeving waarin patiënten betrokken worden bij hun behandelplan. Hiermee speelt het platform in op de toenemende vraag naar Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s) en sluit aan bij het overheidsbeleid om zorg toegankelijk te houden voor alle Nederlanders.

Door de samenwerking met Uw Zorg Online en eerdere overnames door HCI van Nice Software, Incura, FysioRoadmap, Evry en CRS GGZ software werken er dagelijks inmiddels circa 30.000 zorgverleners met de producten van Health Cloud Initiative. In totaal werken er 150 personen voor het bedrijf en draait het een omzet van 20 miljoen euro.

Meer tijd voor zorg

Marc Prette is in april aangesteld als CEO van Health Cloud Initiative en heeft het stokje overgenomen van oprichter Eric de Boer. De Boer focust zich de komende tijd op de verdere uitbreiding van Health Cloud Initiative. Prette heeft een achtergrond bij onder andere Anicura, Bergman Clinics en The Boston Consulting Group: “Digitalisering is cruciaal om de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg nu en in de toekomst voor iedereen te garanderen. Zowel aan de kant van de patiënt als aan de kant van de zorgverlener. We creëren meer tijd voor zorg door het verlagen van administratieve lasten en door de regie bij de patiënt te leggen en deze meer te betrekken. Het combineren van beide proposities leidt tot betere en meer toegankelijke zorg, zowel vanuit het perspectief van de zorgverlener als van de patiënt. Verder biedt Uw Zorg Online een uniek platform dat we willen gebruiken om onze gezamenlijke eHealth strategie verder te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor patiënten en zorgverleners.”

Na de krachtenbundeling blijven de founders Gideon Kreytz en André Blom, inclusief het management van Uw Zorg Online, aan boord. Directeur Wieger Vos van Uw Zorg Online treedt toe tot de directie van Health Cloud Initiative: “Uw Zorg Online is nu al hét platform om zelf je zorg online te regelen bij je huisarts én apotheek, bijvoorbeeld voor het maken van een afspraak of aanvragen van een herhaalrecept. Door het te koppelen met de software van Health Cloud Initiative kunnen ruim 21.000 extra zorgverleners en hun patiënten profiteren van de voordelen van online zorg in één omgeving. Zo creëren we tijd voor zorgverleners die ze aan échte zorgverlening kunnen besteden en krijgen patiënten meer grip op hun gezondheid.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!