Witold Kepinski - 12 juni 2023

Cohesity kondigt kondigt nieuwe integraties met andere security partijen aan

Cohesity, speler op het gebied van gegevensbeveiliging en -beheer, heeft aangekondigd op zijn Catalyst event, de driedaagse virtuele top van het bedrijf, een uitbreiding en snelle innovatie met de Data Security Alliance. Cohesity voegde nieuwe leden toe aan de alliantie, waaronder Netskope, ServiceNow en Zscaler. Het bedrijf leverde nieuwe integraties met CrowdStrike, ServiceNow en kondigde een bijgewerkte integratie met Tenable aan. De alliantie, aangekondigd in november2022, omvat ook BigID, Cisco, CyberArk, Mandiant, Okta, Palo Alto Networks, PwC UK, Qualys, Securonix en Splunk.

Cohesity kondigt kondigt nieuwe integraties met andere security partijen aan image

De Data Security Alliance biedt een unieke en alomvattende benadering van beveiliging. Door deze unieke alliantie werken toonaangevende leveranciers van cyberbeveiliging, gegevensbeveiliging en -beheer en dienstverleners samen om IT en beveiliging naadloos te overbruggen door context te delen en nieuwe workflows mogelijk te maken. Deze samenwerking kan klanten helpen bedreigingen te detecteren en sneller op aanvallen te reageren, het herstel te verbeteren en de cyberweerbaarheid te vergroten - en dit alles terwijl ze hun bestaande investeringen in beveiliging en gegevensbeheer benutten.

Er is wereldwijd veel vraag naar dit type alliantie bij ondernemingen. In een binnenkort te verschijnen wereldwijd onderzoek in opdracht van Cohesity, met partners BigID en Tenable, is 87% van de meer dan 3.000 ondervraagde IT- en beveiligingsrespondenten van mening dat het, om de oorlog tegen ransomware te helpen winnen, belangrijk is dat gegevensbeveiliging en -beheer en cyberbeveiligingsbedrijven werken samen om complete en geïntegreerde anti-ransomware-oplossingen te bieden.

De volgende partners zijn nieuwe Data Security Alliance-partners:

Netskope: Cohesity en Netskope zullen verbeterde gegevensbescherming bieden om de uitdagingen van ransomware-aanvallen met dubbele afpersing aan te pakken. Cohesity's zero-trust bescherming van onveranderlijke back-upgegevens helpt ervoor te zorgen dat gegevens beschikbaar zijn voor herstel als productiegegevens zijn versleuteld. In combinatie met direct massaherstel kunnen organisaties binnen enkele uren in plaats van dagen herstellen van ransomware-aanvallen.

Het Intelligent Security Service Edge (SSE)-platform van Netskope, met zijn Zero Trust Engine, biedt AI-aangedreven zichtbaarheid en controle van gevoelige gegevens in web-, SaaS- en privé-apps. Ondernemingen kunnen het aanvalsoppervlak verkleinen door zero-trust-principes toe te passen op onbeheerde netwerken en al het verkeer te beschermen door middel van realtime gegevens en bescherming tegen bedreigingen. Door deze integratie kunnen ondernemingen data-exfiltratie dwarsbomen door ransomware-aanvallen die klant-, werknemers- en partnergegevens, evenals intellectueel eigendom, kunnen blootleggen voor afpersingsdoeleinden.

ServiceNow: ServiceNow Security Operations (SecOps) brengt incidentgegevens uit de Cohesity Data Cloud naar een gestructureerde responsengine die gebruikmaakt van intelligente workflows, automatisering en een diepe verbinding met IT om bedreigingen te prioriteren en op te lossen op basis van de impact die ze hebben op organisaties.

Zscaler: Gegevensbescherming is top of mind voor klanten. Cohesity-integratie met Zscaler biedt klanten toonaangevende Zero Trust-beveiliging in 's werelds meest gebruikte oplossing voor gegevensbescherming in de cloud. Cohesity classificeert back-upgegevens en deelt informatie over gevoelige bestanden met Zscaler. Het databeschermingsplatform van Zscaler versterkt niet alleen cloud-gebaseerde communicatiekanalen, maar bevat ook functionaliteiten zoals geautomatiseerde data-ontdekking aangedreven door AI en machine learning (ML), evenals naadloze implementatie die geen handmatige configuratie vereist. Deze mogelijkheden maken nauwkeurige handhaving van beleid voor uitgaand verkeer mogelijk, waardoor het effectief wordt afgestemd op de richtlijnen voor gegevensbescherming van klanten. Verder,

"Met de toevoeging van nieuwe beveiligingspartners Netskope, ServiceNow en Zscaler en ons groeiende portfolio van beveiligingsintegraties, hebben we een van de meest robuuste ecosystemen voor gegevensbeveiliging in de branche om de dreiging van aanvallen te helpen bestrijden", aldus Sanjay Poonen, CEO en voorzitter, cohesie. “De steeds geavanceerdere cyberdreigingen van tegenwoordig kunnen niet door één leverancier alleen worden opgelost. Er is een geïntegreerd netwerk van cyberbeveiliging, gegevensbeveiliging en -beheer en service-experts voor nodig om de volharding van slechte actoren te dwarsbomen. We zijn verheugd om onze visie te realiseren via nieuwe en uitgebreide integraties met onze gewaardeerde partners en kijken ernaar uit om samen te werken om ondernemingen te helpen de oorlog tegen cyberdreigingen te winnen.”

Hieronder volgen nieuwe of geavanceerde integraties met leden van de Data Security Alliance om de snelheid en efficiëntie van de detectie van bedreigingen te verhogen.

CrowdStrike: Integratie met Cohesity biedt closed-loop detectie en respons voor aanvallen direct binnen het CrowdStrike Falcon-platform. Klanten krijgen een verrijkt overzicht in hun CrowdStrike Falcon LogScale-dashboard - het moderne aanbod van observatie en logbeheer van het platform - met inzichten van Cohesity, waardoor snelle correlatie, onderzoek en reactie op incidenten op één locatie mogelijk zijn.

ServiceNow: ServiceNow Security Operations biedt closed-loop detectie en respons voor ransomware-aanvallen via SOAR-integratie, wat bijdraagt ​​aan de bestaande mogelijkheid om workflows te creëren via hun IT Service Management (ITSM)-oplossing. Hierdoor kunnen teams snel toegang krijgen tot bedreigingen en deze aanpakken op basis van de potentiële impact op het bedrijf.

Tenable: Cohesity is verheugd een nieuwe, opnieuw ontworpen integratie met Tenable te lanceren, die onze marktplaats-app CyberScan aandrijft. De bijgewerkte Tenable-integratie biedt verbeterde schaalbaarheid om te voldoen aan de eisen van groeiende workloads, zodat snapshots snel kunnen worden gescand en veeleisende SLA- en RTO-vereisten worden ondersteund. De verbeterde schaalbaarheid verbetert ook het proactief scannen op kwetsbaarheden, als onderdeel van best practices op het gebied van cyberweerbaarheid.

“CrowdStrike's moderne, schaalbare oplossing voor observatie en logbeheer is een ideale aanvulling op de uitzonderlijke mogelijkheden voor gegevensbeheer van Cohesity. Samen helpen we klanten om de cyberweerbaarheid binnen hun organisaties snel te vergroten”, zegt Daniel Bernard, chief business officer bij CrowdStrike. "Met de steeds geavanceerdere cyberaanvallen helpen krachtige integraties de slechteriken te verslaan en bieden ze klanten de meest uitgebreide en geavanceerde benaderingen om hun mensen, organisaties en gegevens te beschermen."

"We verwelkomen de mogelijkheid om te innoveren met Cohesity om onze klanten te helpen hun cyberweerbaarheid te versterken en bij te dragen aan het momentum van Cohesity's Data Security Alliance", zegt Ray Komar, vice-president van technische allianties, Tenable. “We zijn verheugd om de onlangs opnieuw ontworpen integratie van de marktplaats-app CyberScan, mogelijk gemaakt door Tenable, te ondersteunen, die een grotere schaalbaarheid biedt, zodat grote workloads efficiënter en sneller kunnen worden gescand. Proactief en snel scannen op kwetsbaarheden is een cruciaal onderdeel van best practices op het gebied van cyberweerbaarheid.”

"Verbeterde samenwerking tussen gegevensbeheer en beveiligingsproviders, en nauwere integratie van hun respectieve diensten, is van cruciaal belang om de dreiging van steeds geavanceerdere cyberaanvallen zoals ransomware het hoofd te bieden", zegt Johnny Yu, onderzoeksmanager, Storage and Computing, IDC. "Cohesity heeft een sterk momentum getoond bij het toevoegen van belangrijke beveiligingsproviders aan zijn alliantie en het beschikbaar maken van meer integraties voor klanten om te helpen verdedigen tegen cybercriminaliteit."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!