Witold Kepinski - 14 juni 2023

Vertiv breidt aanbod van driefasige UPS-systemen uit

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, breidt haar speciale aanbod voor distributeurs en resellers verder uit. Volgens Omdia bekleedt Vertiv al de eerste plaats in de wereldwijde markt voor driefasige noodstroomvoorzieningen (uninterruptible power supply; UPS) met een marktaandeel van zestien procent.

Vertiv breidt aanbod van driefasige UPS-systemen uit image

De uiterst efficiënte en marktleidende driefasige UPS-systemen met een vermogen van 10 tot 60 kVA, waaronder de Vertiv Liebert ITA2 en zijn aanvullende diensten, zijn nu beschikbaar in de Vertiv Solution Designer-tool en vanuit voorraad leverbaar in de EMEA-regio.

Volgens de UPS Hardware Market Tracker and Analysis 2022 van Omdia is er in de EMEA-regio sprake van een toenemende vraag naar driefasige UPS-systemen vanuit markten buiten de cloud, colocatie en telecommunicatie om. Voorbeelden zijn de retailsector, groothandel, gezondheidszorg en productie-industrie. De verwachting is dat de markt voor driefasige UPS-systemen in de EMEA-regio van 1,66 miljard dollar in 2021 zal uitgroeien tot 2,07 miljard dollar in 2026. Dat komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 5,84 procent.

“Bedrijven van elke omvang en in elke sector zetten in op digitalisering”, zegt Karsten Winther, EMEA president bij Vertiv. “Dat leidt tot een toenemende vraag naar efficiënte oplossingen voor het beschermen van kleine en middelgrote locaties tegen stroomstoringen. Dankzij de strategische toevoeging van driefasige UPS-systemen aan ons aanbod voor het IT-kanaal kunnen partners een bredere markt bedienen met vooruitstrevende oplossingen. Hun zakelijke klanten kunnen daarmee gebruikmaken van de laatste technologieën en hun digitale transformatie versnellen.”

“We zijn al meer dan dertig jaar officiële partner en systeemintegrator van Vertiv en zien steeds meer kansen voor driefasige UPS-systemen”, zegt Ronald Lagerberg, team leader Energy Solutions bij Endenburg Elektrotechniek. “De uitbreiding van het aanbod van Vertiv voor het IT-kanaal biedt ons meer opties. We kunnen nu profiteren van aanzienlijke logistieke, administratieve en financiële voordelen en onze eindgebruikers effectiever bedienen. We kijken ernaar uit om deze uiterst geavanceerde producten in ons aanbod op te nemen."

De Vertiv Liebert ITA2 biedt online dubbele conversietechnologie, een vermogensfactor van 1 en een uiterst compact rack-/torenontwerp. In vergelijking met enkelfasige systemen bieden driefasige UPS-systemen meer vermogen en een energie-efficiëntie tot 99 procent in de ECO-modus. Dankzij de verbeteringen van het aanbod van Vertiv zijn ondersteuning bij de productselectie, installatie en prestatieoptimalisatie gedurende de complete levenscyclus van de driefasige systemen nu ook via het IT-kanaal verkrijgbaar. Het UPS-aanbod van Vertiv is zelfs uitgebreid met servicecontracten voor ondersteuning op locatie die speciaal met het oog op het IT-kanaal zijn ontwikkeld en gebruikmaken van het eersteklas servicenetwerk van Vertiv.

Dankzij de uitbreiding van het aanbod van UPS-oplossingen dat speciaal op het IT-kanaal is gericht hebben partners nu toegang tot een breder scala aan opties voor vermogensbescherming. Denk aan middenspanningsoplossingen die zakelijke klanten in staat stellen om hun digitale voetafdruk uit te breiden en met hun vertrouwde IT-partner te blijven werken. Vertiv biedt een uitgebreide reeks van specialistische diensten aan die zijn ontwikkeld ter aanvulling op het businessmodel van partners. Deze uitgebreide service-expertise biedt een soepele ervaring voor alle betrokken partijen en zorgt voor een naadloze ondersteuning van het volledige serviceaanbod van Vertiv. Hieronder vallen service op locatie, levenscyclusservices en digitale services zoals diagnoses op afstand en incidentbeheer.

Partners kunnen daarnaast een beroep doen op de softwareoplossingen van Vertiv voor asset management-mogelijkheden en om eindgebruikers een optimale ervaring te bieden.

De overige oplossingen van Vertiv voor kritieke infrastructuren zijn net als de UPS-systemen ontwikkeld met het oog op een efficiëntere werking, krachtiger vermogen en potentieel lagere totale eigendomskosten. Deze oplossingen bieden naadloze integratie met de bestaande infrastructuur van klanten. Dat biedt partners de mogelijkheid om nieuwe omzetstromen aan te boren en hun marges te verhogen. Vertiv beschikt over productiefaciliteiten in heel Europa en de rest van de wereld en kan zijn oplossingen daarmee beschikbaar stellen wanneer en waar die maar nodig zijn.

Partners kunnen daarnaast toegang krijgen tot speciale configuratietools die zijn gekoppeld aan een ecosysteem van technische en commerciële ondersteuningsteams. Het meervoudig bekroonde Partner Program van Vertiv voorziet in voordelen en incentives die partners het heft in handen geven, hun ontwikkeling bevorderen en hun inzet belonen. De toevoeging van de Liebert ITA2 UPS aan het aanbod voor het IT-kanaalvan Vertiv stelt resellers in deelnemende landen van de EMEA-regio in staat om meer punten te behalen via het Vertiv Incentive Program (VIP). Dit biedt partners de mogelijkheid om op eenvoudige wijze beloningen te verdienen zonder de noodzaak van enige rapportage. Bonuspunten worden maandelijks geüpload naar het Vertiv Partner Portal. Partners hoeven zich alleen maar aan te melden om deze punten te verzilveren.

Ga voor meer informatie over Vertiv en zijn aanbod van oplossingen voor het IT-kanaal naar Vertiv.com. Klik op “Partners” en “Apply Now” om te profiteren van alle voordelen die Vertiv tie bieden heeft.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!