Witold Kepinski - 15 juni 2023

2023 GTDC Summit EMEA benadrukt duurzaamheid en innovatievermogen

Leiders van wereldwijde technologie- en distributiebedrijven kwamen onlangs in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk bijeen voor de 13e jaarlijkse GTDC Summit EMEA-conferentie, georganiseerd door de Global Technology Distribution Council. Het forum voor leidinggevenden van dit jaar onderzocht veel van de grootste uitdagingen en beste vooruitzichten van de IT-industrie, met inzichten van bekende economen, onderzoekers, futuristen en andere experts.

2023 GTDC Summit EMEA benadrukt duurzaamheid en innovatievermogen image

Met de snelle vooruitgang in technologieën en supply chain modellen kijken verkopers en solution providers steeds vaker naar IT-distributeurs voor begeleiding, ondersteuning en services voor hun klanten. "Innovatie is een belangrijke verkoopstimulans en toegevoegde waarde voor het kanaal nu bedrijven worstelen om gelijke tred te houden met stijgende arbeidskosten, wereldwijde concurrentie en naleving van regelgeving," zegt Frank Vitagliano, CEO van de GTDC. "Terwijl organisaties vertrouwen op IT-oplossingen en technologieleveranciers om deze problemen aan te pakken en andere belangrijke doelstellingen te halen, zijn distributeurs een kracht achter de schermen. Ze leveren meer technologische oplossingen, diensten en ondersteuningsmogelijkheden dan ooit tevoren."

Vitagliano benadrukte de evolutie van distributeurs van hun kernrollen als 'pick, pack & ship' naar nog uitgebreidere verantwoordelijkheden als kanaalregisseurs. "Alle investeringen in digitale platforms, marktplaatsen en opkomende technologische praktijken komen nu tot hun recht, vereenvoudigen go-to-market-strategieën en vergroten het bereik voor verkopers en solution partners. Allianties met hyperscalers en uitbreiding van duurzaamheidsgerelateerde services zullen de waarde van distributie in het IT-ecosysteem verder vergroten."

Hij deelde de details van de onlangs geïntroduceerde GTDC Innovation Enablement Guide om enkele van de vele manieren te illustreren waarop channel partners het succes van opkomende technologieën kunnen vergroten. "Distributeurs zijn multipliers in het adoptieproces en bieden resellers de ondersteuning, middelen en zichtbaarheid die nodig zijn om te gedijen." Het gratis GTDC-rapport kan nu worden gedownload.

Aanvullende inzichten van het 2023 evenement

  • De toekomst van technologie was een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de Summit EMEA. Sprekers en moderatoren benadrukten de belangrijkste kansen voor de IT-industrie en het IT-kanaal, van digitale transformatie en cyberbeveiliging tot milieuduurzaamheid en kunstmatige intelligentie. De sessies van 2023 waren onder andere:
  • Vitagliano leidde een strategisch investeringspanel met senior distributie executives: Alessandro Cattani, CEO van de Esprinet Group; Anton Herbst, executive advisir Tarsus; en Patrick Zammit, President, EU en APAC van TD SYNNEX.
  • Futurist Gerd Leonhard deelde zijn inzichten over opkomende technologie en hoe de wereld de kracht ervan kan inzetten voor het grotere goed. Met de ethische en juridische zorgen rond AI en andere geavanceerde oplossingen, kan het voor iedereen een uitdaging zijn om vol te houden in een tijdperk van hernieuwbare en machinetechnologieën, inclusief kanaalpartners.
  • Dave O'Callaghan, Managing Partner van Vation Ventures, leidde een discussie over distributie-investeringen en hun effecten op verkopers en andere kanaalpartners vandaag de dag. Andere deelnemers aan dat gesprek waren Gianluca Guasti, Director of Value Business & Marketing, Computer Gross Italia; Clive Fitzharris, CEO van DCC Technology; en Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate.
  • Jan Willem Velthuijsen, hoofdeconoom bij PWC, sprak over het huidige financiële klimaat in EMEA en onderzocht de factoren die de IT-industrie positief en negatief zouden kunnen beïnvloeden.

Het volgende wereldwijde evenement, GTDC Summit North America, wordt gehouden op 7-9 februari 2024 in het Mission Pacific & Seabird Resort in Oceanside, CA. Meer details zijn binnenkort beschikbaar.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!