Witold Kepinski - 16 juni 2023

Informatica wil Privitar overnemen

Informatica, speler op het gebied van enterprise cloud data management, kondigde de intentie aan om het Brise Privitar over te nemen, waardoor geavanceerde toegangscontroles en herstel voor gegevensprivacy en -beveiliging naar Informatica's AI-aangedreven Intelligent Data Management Cloud ( IDMC) platform

Informatica wil Privitar overnemen image

Privitar is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde leverancier van toegangs- en privacysoftware voor gegevensbeheer die organisaties in staat stelt om het ethische en veilige gebruik van gegevens binnen ondernemingen te democratiseren. De moderne oplossing voor gegevenstoegangsbeheer van het bedrijf bouwt collaboratieve workflows en op beleid gebaseerde gegevensprivacy en toegangscontroles in gegevensbewerkingen.

Beheer van gegevenstoegang is naar voren gekomen als een cruciale oplossing om gebruikers te helpen gegevensbeleid te creëren, af te dwingen en te bewaken terwijl hybride en multi-cloudomgevingen zich snel uitbreiden. Een uitgebreide oplossing voor het beheer van gegevenstoegang zorgt voor de automatisering van veilige, controleerbare en regelgevende toegang tot gegevensactiva, waardoor de kracht van gegevensdemocratisering wordt ontgrendeld. Het toevoegen van Privitars oplossing voor gegevenstoegangsbeheer en privacy aan het IDMC-platform ondersteunt kritieke, snelgroeiende use-cases rond cloudanalyse, governance, datamesh en datamarktplaats.

Amit Walia, Chief Executive Officer bij Informatica, zegt: “Databeheer en verantwoord gebruik van data is een groeiende prioriteit voor grote bedrijven, maar vereist al te vaak dat flexibiliteit en zelfbediening worden ingeruild. Met Privitars gegevenstoegangsbeheer en privacymogelijkheden geïntegreerd in IDMC, kunnen klanten best-in-class gegevensbeheer, toegang, beleid en naleving leveren, waardoor betere gegevensgestuurde besluitvorming en bedrijfsresultaten mogelijk worden. Ik ben verheugd om het Privitar-team te verwelkomen bij Informatica.”

Naarmate klanten het gebruik van gegevens verder in hun organisatie willen democratiseren, is de mogelijkheid om eenvoudig de toegang te controleren, gegevens te beschermen en beleid af te dwingen een essentiële behoefte geworden. Door gebruik te maken van de kracht van de CLAIRE AI-engine in combinatie met Privatar's mogelijkheden voor gegevenstoegangsbeheer, kan Informatica IDMC de toepassing van op beleid gebaseerde privacy- en toegangscontroles automatiseren en het gebruik van beheerde en vertrouwde gegevens in de hele organisatie helpen versnellen

Jason du Preez, Chief Executive Officer bij Privitar, zei: "We zijn verheugd over de mogelijkheid om ons aan te sluiten bij Informatica en onze oplossing te integreren in hun marktleidende cloud voor gegevensbeheer. Samen zullen we onze missie om organisaties in staat te stellen het volledige potentieel te ontsluiten, verderzetten van hun data door een uniforme, veilige en schaalbare oplossing te bieden voor datatoegang en privacy.Door ons aan te sluiten bij Informatica kunnen we onze klanten beter van dienst zijn met een geïntegreerde datamanagementstack die een complete databeheeroplossing levert met beveiliging en privacy die inherent zijn aan het platform. Als onderdeel van Informatica kunnen we onze innovatie versnellen, onze capaciteiten verbeteren en ons bereik vergroten.”

Financiële details van de mogelijke overname zijn niet bekendgemaakt. De overname is onderhevig aan bepaalde sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden afgerond. Om een ​​bespreking van deze transactie op te nemen, verplaatst Informatica de eerder aangekondigde Investor Day, oorspronkelijk gepland voor 5 september 2023, naar een latere datum in 2023. Details worden binnenkort bekend gemaakt.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!