Witold Kepinski - 19 juni 2023

AI Video Creation Pioneer Synthesia haalt 90 miljoen dollar op

Synthesia , een platform voor het maken van AI-video's voor ondernemingen, heeft 90 miljoen dollar aan Series C-financiering opgehaald om haar werk voort te zetten om videoproductie eenvoudig en intuïtief te maken zonder dat er camera's of studio's nodig zijn. De ronde, die het bedrijf waardeert op 1 miljard dollar, wordt geleid door Accel met investeringen van NVentures, NVIDIA's durfkapitaaltak, en deelname van bestaande investeerders Kleiner Perkins, GV, Firstmark Capital, Alex Wang, Olivier Pomel en Amjad Masad.

AI Video Creation Pioneer Synthesia haalt 90 miljoen dollar op image

Met een jaar-op-jaar gebruikersgroei van 456% en meer dan 12 miljoen video's die tot nu toe op het platform zijn gegenereerd, heeft het bedrijf consequent een driecijferige groei gerealiseerd terwijl het meer dan 50.000 bedrijven over de hele wereld bedient.

“We hebben grote stappen gezet in de richting van onze visie om video voor iedereen gemakkelijk te maken, maar er is nog een lange weg te gaan. Ik ben trots op ons team voor het uitbouwen van Synthesia tot een duurzaam bedrijf dat echt zakelijk nut levert, niet alleen nieuwigheid, voor onze duizenden klanten”, aldus Victor Riparbelli, medeoprichter en CEO van Synthesia. “Hoewel we niet actief op zoek waren naar nieuwe investeringen, delen Accel en NVIDIA onze visie om traditionele videoproductie om te zetten in een digitale workflow waarmee makers hun ideeën, van trainingsvideo's tot Hollywood-films, tot leven kunnen brengen met alleen een Synthesia-account . Ik ben verheugd om ze aan boord te hebben terwijl we onze AI-onderzoeksinspanningen versnellen.”

Met het platform van Synthesia kan elke zakelijke gebruiker, van HR-managers tot marketeers, eenvoudig instructievideo's van hoge kwaliteit maken met standaard of aangepaste AI-avatars. Klanten rapporteren tot 95% besparing in productietijd, wat neerkomt op duizenden dollars aan lagere kosten en meer betrokkenheid van hun werknemers en klanten. Het bedrijf heeft ook de toevoeging aangekondigd van Tiffany's, IHG, Moody's Analytics en entiteiten van de Verenigde Naties aan zijn klantenbestand, dat al 35% van de Fortune 100 omvat.

"Vanaf onze eerste ontmoeting viel Synthesia op als een van de weinige generatieve AI-bedrijven die een gedifferentieerde technologie, een uitzonderlijk oprichtend team en een zeer sterke ROI voor zijn zakelijke klanten combineerden", zegt Philippe Botteri, Partner bij Accel. "Door de kosten en productietijd van video's drastisch te verlagen, opent Synthesia een nieuwe reeks gebruiksscenario's voor zakelijke training, marketing en communicatievideo's. Met hun onderzoeksteam dat voortdurend de grenzen van het genereren van AI-video's verlegt, kan ik niet enthousiaster zijn over onze investering in het bedrijf."

Naast samenwerking met vooraanstaande VC's en strategische investeerders, zal het nieuwe kapitaal Synthesia in staat stellen haar baanbrekende AI-onderzoek te versnellen. Sinds de oprichting in 2017 heeft Synthesia enkele van de moeilijkste uitdagingen op het gebied van AI opgelost door zijn kerntechnologie in eigen beheer te bouwen. Het R&D-team werkt samen met TUM (Technische Universiteit van München) en UCL (University College London) en staat aan de basis van verschillende AI-doorbraken.

"De transformerende kracht van generatieve AI biedt nieuwe mogelijkheden voor een breed scala van industrieën", zegt Mohamed "Sid" Siddeek, hoofd van NVentures, NVIDIA. "Synthesia doet baanbrekend werk door deze tools naar bedrijfsvideoproductie te brengen, waardoor een toekomst mogelijk wordt waarin iedereen video's van studiokwaliteit kan maken zonder de fysieke barrières van camera's of microfoons."

Synthesia is een lanceringspartner van het Partnership on AI (PAI) on Responsible Practices for Synthetic Media, het eerste branchebrede raamwerk voor de ethische en verantwoorde ontwikkeling, creatie en delen van synthetische media.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!