Witold Kepinski - 19 juni 2023

KPN neemt glasvezelnetwerken over van Primevest

KPN verstevigt zijn positie in de grote steden door de glasvezelnetwerken van Primevest Capital Partners toe te voegen aan zijn eigen glasvezelnetwerk. Het gaat in totaal om 127.000 adressen in de steden Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Deze acquisitie is in lijn met de ambitie van KPN om circa 80% van Nederland van glasvezel te voorzien eind 2026.

KPN neemt glasvezelnetwerken over van Primevest image

Wouter Stammeijer, Chief Technology & Digital Officer en lid van de Raad van Bestuur van KPN: "Deze overname is een welkome aanvulling op ons bestaande glasvezelnetwerk. We hebben nu op circa 4 miljoen adressen ons kopernetwerk vervangen door glasvezel. Een prestatie van formaat en in het hart van onze strategie. De komende jaren maken we het werk met volle energie af."

KPN rolt door heel Nederland glasvezel uit en is ook in de grote steden de grootste aanbieder van glasvezel. Met de netwerken van Primevest verstevigt KPN die leidende positie. Met glasvezel biedt KPN zijn klanten de beste ervaring op het meest moderne, duurzame en toekomstbestendige netwerk.

Het netwerk van KPN is een open netwerk. Dat betekent dat ook andere aanbieders van telecomdiensten hun diensten over dit netwerk kunnen leveren.

De transactie zal naar verwachting eind juni 2023 worden afgerond. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SLTN Vierkant
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!