Redactie - 20 juni 2023

Intel bouwt ultramoderne waferfabricagelocatie in Magdeburg

Intel en de Duitse federale regering hebben een herziene intentieverklaring ondertekend voor Intel's geplande ultramoderne waferfabricagelocatie in Magdeburg, de hoofdstad van de deelstaat Saksen-Anhalt in Duitsland. De overeenkomst omvat de uitgebreide investering van Intel in de site, nu naar verwachting meer dan 30 miljard euro voor twee eersteklas halfgeleiderfaciliteiten (ook bekend als "fabs") in Europa, samen met verhoogde overheidssteun, waaronder stimulansen, als gevolg van de uitgebreide reikwijdte en verandering in de economische omstandigheden sinds de site voor het eerst werd aangekondigd.

Intel bouwt ultramoderne waferfabricagelocatie in Magdeburg image

Intel verwierf de grond voor het project in november 2022 en de eerste faciliteit zal naar verwachting vier tot vijf jaar na de goedkeuring van het stimuleringspakket door de Europese Commissie in productie gaan. Gezien de huidige tijdlijn en omvang van de investering, is Intel van plan meer geavanceerde technologie uit het Angstrom-tijdperk in de faciliteiten in te zetten dan oorspronkelijk was voorzien. De Magdeburg-site zal Intel-producten en Intel Foundry Services-klanten bedienen.“De bouw van de 'Silicon Junction' in Magdeburg is een cruciaal onderdeel van onze strategie voor de groei van Intel. Gecombineerd met de aankondiging van vorige week van onze investering in Wrocław, Polen , en de locaties in Ierland waar we al op grote schaal actief zijn, creëert dit een capaciteitscorridor van wafels tot compleet verpakte producten die ongeëvenaard is en een belangrijke stap in de richting van een evenwichtige en veerkrachtige toeleveringsketen voor Europa ”, zegt Intel-topman Pat Gelsinger. "We zijn de Duitse federale regering, bondskanselier Olaf Scholz en de regering van Saksen-Anhalt dankbaar voor hun samenwerking en gedeelde toewijding om de visie van een levendige, duurzame, toonaangevende halfgeleiderindustrie in Duitsland en de EU te verwezenlijken."

Bondskanselier Olaf Scholz van Duitsland zei: “De overeenkomst van vandaag is een belangrijke stap voor Duitsland als hightech productielocatie – en voor onze veerkracht. De halfgeleiderproductie van Intel in Magdeburg is de grootste directe buitenlandse investering in de Duitse geschiedenis. Met deze investering lopen we technologisch in op de wereldtop en vergroten we onze eigen capaciteiten voor de ontwikkeling van ecosystemen en de productie van microchips. Dit is goed nieuws voor Magdeburg, voor Duitsland en voor heel Europa.”

Vice-kanselier en federaal minister van Economische Zaken en Klimaat Robert Habeck zei: “Het akkoord van vandaag is een mijlpaal voor Duitsland als locatie voor innovatie en investeringen, voor banen, veerkracht en concurrentievermogen. De investering van Intel zal de productie van halfgeleiders in Duitsland naar een nieuw niveau tillen en levert een belangrijke bijdrage aan de groeiende Europese soevereiniteit.”

De investering van Intel zal aanzienlijke economische voordelen opleveren, niet alleen in Magdeburg en Saksen-Anhalt, maar in het hele land en in de hele Europese Unie. Samen met de bestaande waferfabricagefaciliteit van Intel in Ierland en de onlangs aangekondigde assemblage- en testfaciliteit in Polen, zal de nieuwe waferfabricagelocatie in Magdeburg een unieke, toonaangevende end-to-end halfgeleiderproductiewaardeketen creëren in Europa, waarmee we Europese klanten bedienen en helpen om de ambities van de EU voor een veerkrachtigere toeleveringsketen voor halfgeleiders waar te maken.

“Gefeliciteerd Intel met de verdere uitbreiding hier in Duitsland. Siemens is er trots op samen te werken met Intel om het halfgeleiderecosysteem in Europa te versnellen. We zijn een belangrijke technologiepartner voor deze industrie en ondersteunen fabrikanten bij het opschalen en bouwen van veerkrachtigere toeleveringsketens”, aldus Roland Busch, president en CEO van Siemens AG.

De Silicon Junction zal dienen als het verbindingspunt voor andere innovatie- en productiecentra in het hele land en de regio, waardoor de ontwikkeling van een breed ecosysteem van leveranciers en bedrijven in de hele technologie-industrie wordt bevorderd. De site zal naar verwachting 7.000 banen in de bouw creëren in de loop van de eerste fase van de bouw, ongeveer 3.000 permanente hightech banen bij Intel en tienduizenden extra banen in het hele industriële ecosysteem.

Intel zet zich in voor de ontwikkeling van de Silicon Junction in overeenstemming met zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030, waaronder het bereiken van netto positief watergebruik door water te besparen, te recyclen en terug te winnen, en het financieren van lokale waterprojecten die helpen meer zoet water te herstellen dan de faciliteiten van Intel verbruiken. Daarnaast heeft Intel zich ten doel gesteld om zijn wereldwijde productieactiviteiten met 100% hernieuwbare energie aan te drijven en om te komen tot nul afval naar stortplaatsen.

Duitsland heeft wereldberoemde universiteiten en technische trainingsprogramma's en een traditie van innovatie en engineering die het de thuisbasis hebben gemaakt van enkele van 's werelds meest succesvolle en bewonderde bedrijven, waaronder veel van de belangrijkste klanten en partners van Intel. Net als in zijn andere grote sites over de hele wereld, is Intel van plan nauw samen te werken met lokale universiteiten, onderzoeksinstellingen en trainingsprogramma's om een ​​divers personeelsbestand verder te ontwikkelen dat de site succesvol kan maken en kan bijdragen aan de groei van de algehele pool van innovators, ondernemers en visionairs. die Europa's digitale en groene toekomst zal bevorderen.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!