Witold Kepinski - 21 juni 2023

Cisco introduceert twee nieuwe SiliconOne processors

Cisco kondigt de vierde generatie processors aan, de Cisco Silicon One G200 en Cisco Silicon One G202, die nu door klanten worden getest. Doorgaans worden er elke 18 tot 24 maanden nieuwe generaties gelanceerd, wat een innovatietempo aantoont dat twee keer sneller is dan de normale ontwikkeling van silicium, zo meldt Cisco in een blog.

Cisco introduceert twee nieuwe SiliconOne processors image

Cisco meldt: "De Cisco Silicon One G200 biedt de voordelen van onze uniforme architectuur en richt zich specifiek op verbeterde op Ethernet gebaseerde kunstmatige intelligentie/machine learning (AI/ML) en web-scale spine-implementaties. De Cisco Silicon One G200 is een 5 nm, 51,2 Tbps, 512 x 112 Gbps serializer-deserializer (SerDes)-apparaat. Het is een uniek programmeerbaar, deterministisch apparaat met lage latentie met geavanceerde zichtbaarheid en controle."

De Cisco Silicon One G202 biedt vergelijkbare voordelen voor klanten die nog steeds de 50G SerDes willen gebruiken om optica op de switch aan te sluiten, aldus Cisco. Het is een 5 nm, 25,6 Tbps, 512 x 56 Gbps SerDes-apparaat met dezelfde kenmerken als de Cisco Silicon One G200 maar met de helft van de prestaties.

"Om de visie van Cisco Silicon One te realiseren, was het voor ons absoluut noodzakelijk om te investeren in sleuteltechnologieën. Zeven jaar geleden begon Cisco te investeren in onze eigen snelle SerDes-ontwikkeling en realiseerde zich onmiddellijk dat naarmate de snelheden toenemen, de industrie moet overstappen op op analoog-naar-digitaal (ADC) gebaseerde SerDes. SerDes fungeert als een fundamentele bouwsteen van netwerkverbindingen voor krachtige reken- en AI-implementaties", aldus Cisco.

Lees alle details hier.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!