Witold Kepinski - 22 juni 2023

Oracle Exadata platforms X10M bevat AMD EPYC-processors

Oracle heeft de nieuwste generatie van de Oracle Exadata- platforms geïntroduceerd, de X10M, die betere prestaties en beschikbaarheid levert voor alle Oracle Database-workloads.

Oracle Exadata platforms X10M bevat AMD EPYC-processors image

Vanaf dezelfde prijs als de vorige generatie ondersteunen deze platforms hogere niveaus van databaseconsolidatie met meer capaciteit en bieden ze aanzienlijk meer waarde dan eerdere generaties. Duizenden organisaties, groot en klein, draaien hun meest kritieke en veeleisende workloads op Oracle Exadata, waaronder de meerderheid van de grootste financiële, telecom- en retailbedrijven ter wereld zo meldt de tech leverancier.

"Onze 12e generatie Oracle Exadata X10M zet onze strategie voort om klanten extreme schaalbaarheid, prestaties en waarde te bieden, en we zullen het overal beschikbaar maken - in de cloud en on-premises", aldus Juan Loaiza, executive vice president, Mission-Critical Databasetechnologieën, Oracle. "Klanten die voor cloudimplementaties kiezen, profiteren ook van het gebruik van Oracle Autonomous Database, dat de kosten verder verlaagt door echte pay-per-use te leveren en database- en infrastructuurbeheer te elimineren."

De nieuwe Exadata X10M-platforms zijn nu beschikbaar in zowel Oracle Exadata Cloud@Customer als Oracle Exadata Database Machine en beschikken over 4e generatie AMD EPYC-processors

Met tot 3x meer cores in databaseservers en 2x meer cores in opslagservers in vergelijking met de vorige generatie, leveren Exadata X10M-platforms tot 3x hogere transactiedoorvoer en tot 3,6x snellere analytische queries. Exadata X10M's opslagservers met hoge capaciteit kunnen nu 22 procent meer gegevens bevatten, terwijl all-flash opslagservers nu 2,4x de capaciteit bieden van de vorige systemen. Bovendien ondersteunen databaseservers nu een 50 procent hogere geheugencapaciteit, waardoor meer databases op hetzelfde systeem kunnen worden uitgevoerd, aldus Oracle

Lees alle details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!