Wouter Hoeffnagel - 23 juni 2023

SentinelOne integreert met Wiz

SentinelOne kondigt de beschikbaarheid aan van zijn integratie met Wiz. Daarnaast biedt het klanten vroege toegang tot Singularity Skylight, een oplossing die gegevens van derden opneemt in het Singularity Security DataLake van SentinelOne.

SentinelOne integreert met Wiz image

“Organisaties hebben te veel gegevens in te veel silo’s, waardoor ze een incompleet beeld hebben van beveiligingsrisico's”, zegt Ely Kahn, Vice President of Product Management for Cloud Security and AI/ML, SentinelOne. “Door realtime clouddreigingsdetectie van SentinelOne in één security datalake te verrijken met problemen geïdentificeerd door Wiz, kunnen klanten beveiligingsbevindingen sneller en effectiever beoordelen en oplossen. Ook kunnen ze innovatie in de cloud beter ondersteunen.”

Getransformeerde cloudsecurity

SentinelOne Singularity Skylight is ontworpen om gegevensnormalisatie en -opname te vereenvoudigen. Wanneer SentinelOne een runtime dreiging detecteert voor een cloudserver of -container, verrijkt het de dreigingsdetails automatisch met relevante context van Wiz over die cloudbron, inclusief kwetsbaarheden, verkeerde configuraties en blootgelegde geheimen. De informatie is beschikbaar in de SentinelOne beheerconsole.

Gezamenlijke klanten kunnen onder meer analyse en incident respons stroomlijnen. Door realtime dreigingsdetectie van SentinelOne’s Cloud Workload Protection Program (CWPP) te verrijken met Wiz Issues over de onderliggende cloudinfrastructuur, biedt Singularity Skylight extra context die cloudbeveiligers kunnen gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Threat hunting ondersteunen

Ook kunnen klanten threat hunting ondersteunen. Met Singularity Skylight kunnen beveiligingsteams proactief en intuïtief op zoek gaan naar realtime cloudworkoad telemetrie, verkeerd geconfigureerde bronnen, excessieve machtigingen en meer, om clouddreigingen te ontdekken en op te lossen voordat ze bedrijfsactiviteiten ontregelen.

De combinatie helpt daarnaast bij het versnellen van onderzoeken. Met Singularity Skylight kunnen organisaties beveiliging democratiseren door analisten op alle niveaus tools te bieden waarmee ze nieuwe velden kunnen filteren, berekenen en extraheren én verdachte en kwaadaardige activiteiten in realtime kunnen beoordelen, onderzoeken en erop reageren.

“Cloudbeveiliging wordt steeds complexer en de huidige gefragmenteerde oplossingen maken het beheer moeilijk”, zegt Kahn. “Voor een succesvolle bescherming tegen dreigingen in een landschap dat voortdurend verandert, is een end-to-end-benadering nodig. Dankzij onze verbeterde integratie met Wiz kunnen we dit leveren.”

Meer informatie over de SentinelOne-Wiz integratie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!