Witold Kepinski - 28 juni 2023

OutSystems kondigt nieuwe AI-mogelijkheden aan

OutSystems, ontwikkelaar van een low-codeplatform ter wereld, kondigt nieuwe AI-mogelijkheden aan. Een daarvan is een nieuwe, per direct verkrijgbare connector voor Azure OpenAI die het in samenwerking met Microsoft heeft ontwikkeld. OutSystems heeft daarnaast een nieuwe reeks van generatieve AI-oplossingen met de codenaam “Project Morpheus” op stapel staan. Development teams kunnen hiermee hun productiviteit 100 maal vergroten.

OutSystems kondigt nieuwe AI-mogelijkheden aan image



De nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld door de speciale onderzoeksdivisie voor AI van OutSystems. Daarbij maakte OutSystems gebruik van haar diverse octrooien en van haar diepgaande kennis van large language models (LLM’s) en graph neural networks (GNN’s). OutSystems zet AI in om de kwaliteit van programmatuur, de prestaties van development-teams en het essentiële toezicht op de beveiliging en governance te optimaliseren.

“OutSystems hanteert een haarscherpe en compromisloze focus op de productiviteit van developers”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “Toen we ons eerste product ontwikkelden, was programmeren nog een handmatig proces. De meeste projecten werden te laat en over het budget opgeleverd. Dat gold voor de hele sector en organisaties van elke omvang. We hoorden dit telkens opnieuw van klanten. Dat is waar we indertijd onze missie op richtten, en dat heeft ons tot de onderneming gemaakt die we nu zijn. Ons AI-platform brengt de efficiëntie van dev-teams naar een veel hoger plan. In tegenstelling tot andere leveranciers die er genoegen mee nemen om vinkjes te zetten voor ‘AI’ en ‘snelheid’, weten we dat dit nog maar het begin is. Onze intensieve investeringen in een door AI ondersteund platform dat voorziet in streng toezicht en ingebouwde data governance zorgen ervoor dat elke applicatie aan de hoogste normen voor zakelijke inzetbaarheid voldoet.”

De nieuwe connector van OutSystems voor ChatGPT is per direct verkrijgbaar. Gebruikers kunnen door AI ondersteunde applicaties ontwikkelen met behulp van low-code. Developers krijgen daarbij de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de kracht van generatieve AI binnen hun applicaties in te zetten. Zo kunnen ze ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingen en nieuwe interactieve ‘conversational’ ervaringen. Voorbeelden zijn onder meer verbeterde klantenservice, virtuele assistenten, reis- en reserveringsapplicaties en vertalingen.

Met Project Morpheus kunnen developers op elk vaardigheidsniveau applicaties ontwikkelen die aansluiten op hun unieke eisen. Dit is mogelijk met snelle iteraties en met de hulp van AI. Deze technologie genereert in een mum van tijd een eerste versie van een applicatie. Developers kunnen deze vervolgens snel aanpassen binnen de AI-engine. Project Morpheus stelt daarbij realtime wijzigingen voor op basis van branchestandaard best practices.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!