Redactie - 28 juni 2023

Meta kondigt streamingdienst voor VR-games aan

Meta, het bedrijf achter onder meer Facebook en WhatsApp, komt met een streamingdienst voor virtual reality games. Die moet zo’n acht dollar per maand kosten.

Meta kondigt streamingdienst voor VR-games aan image

Gebruikers die het abonnement nemen krijgen toegang zo’n twee nieuwe games per maand, meldt Meta in een blogbericht. De dienst heet Meta Quest+ en is gericht op de Quest 2, Quest Pro en aankomende Quest 3 virtualrealitybrillen. De streamingdienst kost 7,99 dollar per maand, of 59,99 dollar voor een jaar.

Metaverse ondersteunen

Bedoeling van de streamingdienst lijkt om de virtualrealityplannen van Meta terug op de rails te krijgen. Het bedrijf ziet virtual reality (waarbij je via een bril ‘in’ de virtuele wereld kan stappen) als een belangrijk onder deel van zijn toekomst. VR moet onder meer het metaverse ondersteunen, de grote digitale wereld waarin gebruikers kunnen rondlopen, interageren en (belangrijk voor Meta) shoppen.

De hype voor het metaverse is de afgelopen maanden echter gaan liggen. Het VR-departement van Meta draaide de afgelopen maanden stevig verlies, tot vier miljard dollar in de eerste drie maanden van het jaar (red: Meta maakte met zijn verschillende activiteiten in totaal in deze periode 5,7 miljard dollar winst). Daar komt bij dat grote concurrent Apple deze maand zijn Vision Pro heeft voorgesteld, een bril voor mixed media (VR en augmented reality of AR), en Meta dus met extra concurrentie te maken krijgt.

In samenwerking met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!