Wouter Hoeffnagel - 30 juni 2023

Digital Realty breidt uit in Amsterdam

Digital Realty koopt een perceel van 36.000 vierkante meter op de Amsterdam Schiphol Campus. Op deze locatie kan een datacenter gebouwd worden met een geïnstalleerd IT-vermogen van meer dan 40 megawatt (MW).

Digital Realty breidt uit in Amsterdam image

De locatie wordt verbonden met de reeds bestaande datacenters van Digital Realty op Schiphol. Ook worden er directe verbindingen gemaakt met netwerkproviders en cloud service providers zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastrcuture en Google Cloud. Dit zorgt voor low latency, veilige toegang, kostenbesparingen en verbeterde efficiëntie.

'Hart van de digitale wereldeconomie'

"Datacenters zijn het hart van de digitale wereldeconomie en vormen daarnaast ook de basis van onze digitale communities. Onze klanten rekenen op ons om hun huidige én toekomstige groeiambities te ondersteunen en met deze nieuwe locatie op de Amsterdam Schiphol Campus vergroten we hun mogelijkheden. In nauw overleg met de lokale autoriteiten zorgen we ervoor dat dit toekomstige datacenter aan alle huidige eisen voldoet," aldus Vincent in 't Veld, Managing Director bij Digital Realty in Nederland.

Het nieuwe datacenter in Amsterdam is een uitbreiding van PlatformDIGITAL®, het wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty. Dit ecosysteem bestaat uit meer dan 1.500 ondernemingen, ruim 1.300 netwerkserviceproviders en 1.100 cloud- en IT-providers wereldwijd.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!