Witold Kepinski - 04 juli 2023

TD SYNNEX voelt dalende vraag naar PC devices

IT-distributeur TD SYNNEX heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale tweede kwartaal dat eindigde op 31 mei 2023.

TD SYNNEX voelt dalende vraag naar PC devices image

De omzet bedroeg 14,1 miljard dollar, een daling van 7,9% ten opzichte van het voorgaande fiscale tweede kwartaal. Bij constante wisselkoersen daalde de omzet met 7,0% in vergelijking met het vorige fiscale tweede kwartaal. De nettowinst zakte een dikke tien procent naar 133,1 miljoen dollar.

De omzetverandering werd voornamelijk veroorzaakt door een daling van ons Endpoint Solutions-portfolio, aangezien de industrie post-pandemische dalingen in de vraag naar pc-ecosysteemproducten bleef zien. 

Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door groei in ons Advanced Solutions-portfolio en snelgroeiende technologieën, waarbij de vraag werd gedreven door cloud- en datacenter-gerelateerde technologieën. De verschuiving in de productmix resulteerde in een groter percentage van onze omzet dat op nettobasis werd gepresenteerd, wat een negatieve invloed had van ongeveer 3% op onze omzet in vergelijking met het voorgaande fiscale tweede kwartaal.

"Dankzij onze ongeëvenaarde, end-to-end lijnkaart van producten en diensten konden we groei realiseren in geavanceerde oplossingen en snelgroeiende technologieën, terwijl de industrie nog steeds werd beïnvloed door post-pandemische dalingen in de vraag naar pc-ecosysteemproducten", aldus Rich Hume, CEO van TD SYNNEX. “De veerkracht van ons bedrijfsmodel was duidelijk, toen we de marges vergrootten, een aanzienlijke vrije kasstroom genereerden en 93 miljoen dollar teruggaven aan aandeelhouders. Nu we de tweede helft van ons fiscale jaar ingaan, zijn we gefocust op het nastreven van nog eens 50 miljoen dollar aan kostenbesparingen en het versnellen van ons aandeelhoudersrendement via opportunistische inkoop van eigen aandelen.”

Omzet in regios's

Noord- en Zuid-Amerika: de omzet bedroeg 8,7 miljard dollar, een daling van 11,0% in vergelijking met het voorgaande fiscale tweede kwartaal. Bij constante wisselkoersen daalde de omzet met 10,3% in vergelijking met het vorige fiscale tweede kwartaal.

Europa: De omzet bedroeg 4,5 miljard dollar, een daling van 4,1% in vergelijking met het voorgaande fiscale tweede kwartaal. Bij constante wisselkoersen daalde de omzet met 3,5% in vergelijking met het vorige fiscale tweede kwartaal.

Azië-Pacific en Japan: De omzet bedroeg 901 miljoen dollar, een stijging van 7,3% vergeleken met het voorgaande fiscale tweede kwartaal. Bij constante wisselkoersen stegen de opbrengsten met 11,7% in vergelijking met het voorgaande fiscale tweede kwartaal.

Niet-GAAP-brutofacturen bedroegen 18,7 miljard dollar, vergeleken met 19,7 miljard dollar in het voorgaande fiscale tweede kwartaal, voornamelijk als gevolg van de jaar-op-jaar daling voor Endpoint Solutions-producten.\

Vooruitzichten voor het derde kwartaal van het boekjaar 2023

De omzet zal naar verwachting in het bereik van 13,5 miljard tot 14,5 miljard dollar liggen, vergeleken met 15,4 miljard dollar in het voorgaande fiscale derde kwartaal.

De nettowinst zal naar verwachting tussen 111 miljoen en 158 miljoen dollar liggen en op niet-GAAP-basis zal de nettowinst naar verwachting tussen 206 miljoen en 253 miljoen dollar liggen.


Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!