Wouter Hoeffnagel - 03 juli 2023

Amacom stelt Rob Lenderink aan als Director Sales Benelux

Rob Lenderink is per maandag 10 juli benoemd tot Director Sales Benelux bij Amacom, The Amazing Company. Lenderink volgt Robert Romano op, die in juni bij het bedrijf vertrok.

Amacom stelt Rob Lenderink aan als Director Sales Benelux  image

De 53-jarige Lenderink verdiende in de afgelopen jaren zijn sporen in verschillende leidinggevende salesposities. De afgelopen drie jaar was hij actief als Director Sales B2B voor de Nederlandse tak van de ALSO Group, een technologieleverancier voor de ICT- industrie met activiteiten in 30 Europese landen. In de twee jaar daarvoor was hij actief als Director Sales Benelux, een periode waarin hij heeft samengewerkt met de huidige Managing Director van Amacom Bas Janssen. In de tijdsperiode voor ALSO is Lenderink onder meer werkzaam geweest bij Lexmark International en Canon Europe.

'Samen met partners succesvol zijn'

Lenderink kijkt er naar uit om voor Amacom aan de slag te gaan: “Ik heb Amacom leren kennen als een zeer stabiele en krachtige internationale speler in de wereld van consumentenelektronica en professionele audiovisuele oplossingen. Alle bouwstenen zijn binnen deze organisatie aanwezig om samen met onze partners succesvol te kunnen zijn. Ik kijk er dan ook met veel plezier naar uit om sturing te gaan geven aan de salesteams van Amacom, Megami, Gezamenlijk Voordeel en Exertis AV en om samen met hen te werken aan de verdere uitbouw van bestaande en nieuwe klantrelaties.”

Janssen zegt over de aanstelling van Lenderink: “Rob is een ervaren sales director die als geen ander in staat is om de wensen en behoeften in de markt te vertalen naar gezamenlijke commerciële kansen en oplossingen. Rob heeft in het verleden veelvuldig bewezen dat hij hechte salesteams weet te formeren die doelgericht zijn, oog voor detail hebben en klantrelaties hoog in het vaandel hebben staan. We zien in hem dan ook de juiste persoon op de juiste plek om onze relaties op het gebied van consumentenelektronica en professionele audiovisuele oplossingen verder uit te bouwen en willen hem veel succes toewensen in zijn nieuwe functie.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!