Wouter Hoeffnagel - 06 juli 2023

Computest lijft incident response-consultant Incide in

Cybersecurity-specialist Computest Security neemt Incide over. Deze Spaanse consultancy-organisatie richt zich op incident response-diensten. Met de overname voegt Computest Security ervaring en expertise in incident response toe en wordt de organisatie uitgebreid naar meer dan honderd specialisten.

Computest lijft incident response-consultant Incide in image

Computest Security levert diensten zoals pentesting en managed detection & response. Ook richt Computest Security zich op onderzoek naar kwetsbaarheden met zijn onderzoeksdivisie Sector 7. Incide's team bestaat uit digitale forensische experts en experts op het gebied van incident response. Zij werken dagelijks samen met klanten om complexe beveiligingsincidenten aan te pakken en de impact ervan te beperken. Ook is er veel kennis in huis over actuele dreigingsactoren. Het bedrijf biedt ook diensten voor geavanceerde adversary simulation en endpoint-security aan. Onder meer banken en andere organisaties die genoteerd zijn aan de Spaanse aandelenbeurs IBEX35 zijn klant bij Incide.

Dankzij hun complementaire expertise kunnen Computest Security en Incide nu klanten in Europa en daarbuiten ondersteunen bij elk beveiligingsprobleem, of het nu gaat om operationele of strategische, technische of niet-technische issues. De samenwerking biedt ook de mogelijkheid om het geavanceerde onderzoek van Sector 7 naar kwetsbaarheden en nieuwe dreigingen naar een nog hoger niveau te tillen.

'Mensen en klanten centraal stellen'

“Naast het versterken van onze capaciteit en expertise op het gebied van incident response, zochten we een organisatie die past bij onze cultuur waarin onze mensen en klanten centraal staan”, zegt Hartger Ruijs, CEO van Computest Security EU. “Met Incide hebben we zo’n bedrijf gevonden. Incide deelt onze visie op het bevorderen van security, heeft een vergelijkbare organisatiecultuur en heeft sinds de oprichting in 2005 een sterk track record opgebouwd. Samen willen we onze organisatie verder uitbreiden en ook andere ambitieuze security-bedrijven met dezelfde mindset en passie zich bij ons laten aansluiten om de groei binnen Europa voort te zetten.”

Abraham Pasamar, CEO en oprichter van Incide: “We zijn verheugd onderdeel te worden van Computest Security en samen te bouwen aan een sterke Europese security-organisatie. Omdat de beveiligingsmarkt steeds verder consolideert en klanten steeds meer internationaal opereren, is het belangrijk om voldoende slagkracht te hebben. Door onze krachten te bundelen met Computest Security ontstaat er een sterke synergie waarmee we een grotere markt kunnen aanspreken en waar onze klanten en medewerkers de vruchten van plukken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!