Witold Kepinski - 07 juli 2023

Valantic belicht SAP S/4HANA trends in Duitse markt

Hoe tevreden zijn bedrijven over SAP, de cloud, het Business Technology Platform en S/4HANA? Valantic's huidige SAP S/4HANA-studie 2023 werpt veel licht op investeringsintenties, de behaalde zakelijke voordelen en smeulende pijnpunten van de SAP-gemeenschap in Duitstalig Europa.

Valantic belicht SAP S/4HANA trends in Duitse markt image

Als het gaat om de migratie naar SAP S/4HANA, zijn de SAP-gebruikende bedrijven in Duitstalig Europa op de goede weg. Ruim een ​​vijfde van hen heeft het migratieproces al afgerond en werkt productief met S/4HANA.

Driekwart van de bedrijven heeft echter nog steeds de digitale transformatie naar het toekomstige platform van SAP voor de boeg, en het tempo van de migratie, zoals blijkt uit vergelijkingen op jaarbasis, is licht afgenomen. Geopolitiek en financieel hebben veel bedrijven een paar moeilijke jaren achter de rug, wat volgens ons ook een rol kan spelen bij het huidige afnemende enthousiasme.

SAP-trends: belangrijkste feiten

  • Een vijfde van de bedrijven is al gemigreerd naar SAP S/4HANA
  • De voorkeur gaat uit naar de migratiemethodiek (extended) brownfield
  • De scepsis over de cloud neemt af – private cloud groeit snel
  • Toekomstige onderwerpen process mining en conversational AI worden intensief besproken
  • Het belang van het SAP Business Technology Platform (BTP) , een integratie- en SAP app-ontwikkelingsversneller, wordt nog steeds onderschat

Lees het hele rapport hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!