Redactie - 08 juli 2023

DigitalOcean neemt Paperspace over

DigitalOcean, een cloud aanbieder voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) en startups, heeft Paperspace voor 111 miljoen dollatr overgenomen, een toonaangevende leverancier van cloudinfrastructuur als een service voor zeer schaalbare applicaties die gebruikmaken van grafische verwerkingseenheden (GPU's). De overname en integratie van de geavanceerde technologie van Paperspace in het DigitalOcean-platform zal het aanbod van DigitalOcean uitbreiden, waardoor klanten gemakkelijker kunstmatige intelligentie en machine learning (AI/ML)-applicaties kunnen testen, ontwikkelen en implementeren, bestaande AI/ML-applicaties kunnen uitbreiden en verbeteren en GPU's kunnen gebruiken op manieren die voornamelijk het domein waren van grote ondernemingen.

DigitalOcean neemt Paperspace over image

De toenemende vraag naar AI/ML-cloudoplossingen zorgt ervoor dat Paperspace's GPU-aangedreven infrastructuur en AI/ML-gerichte software waardevolle toevoegingen zijn aan het portfolio van DigitalOcean. Net als DigitalOcean's benadering van de cloud, vereenvoudigt Paperspace de AI/ML-ervaring, waardoor eenvoudig en kosteneffectief experimenteren en produceren mogelijk wordt in verschillende AI/ML-use-cases, zoals generatieve media, tekstanalyse en begrip van natuurlijke taal, aanbevelingsengines, beeldclassificatie en vele anderen.

De overname komt de klanten van beide organisaties ten goede. De klanten van Paperspace hebben nu toegang tot een breder platform voor cloudservices. Paperspace-klanten krijgen ook toegang tot de uitgebreide documentatie, tutorials en het ondersteuningssysteem van DigitalOcean om hen te helpen bij het bouwen en implementeren van AI-applicaties. DigitalOcean-klanten die AI/ML-applicaties verkennen of al bouwen, kunnen nu GPU's gebruiken naast hun CPU-workloads. Samen zullen DigitalOcean en Paperspace kleinere bedrijven en startups voorzien van een uitgebreide suite van cloudaanbiedingen, geavanceerde netwerken en de flexibiliteit om zowel GPU- als CPU-mogelijkheden te benutten naarmate AI/ML-technologieën evolueren en de vraag toeneemt.

"We zijn verheugd om ons portfolio op maat van het MKB en startups over de hele wereld uit te breiden met vereenvoudigde AI/ML-aanbiedingen", aldus Yancey Spruill, CEO van DigitalOcean. “Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in de reis van DigitalOcean om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop MKB's en startups de kracht van de cloud en AI/ML benutten voor hun applicaties en bedrijven. Door het gecombineerde aanbod kunnen klanten zich meer richten op het bouwen van applicaties en het laten groeien van hun bedrijf en minder op de infrastructuur die hen aandrijft.”

Paperspace zal profiteren van het zeer effectieve zelfbedieningsmodel en de efficiënte go-to-market-strategie van DigitalOcean. De overname breidt de bruikbare markt van DigitalOcean uit en biedt cross-sell en upsell-mogelijkheden voor beide entiteiten, waarbij gebruik wordt gemaakt van het volwassen platform van DigitalOcean, de efficiënte marketingmotor en het uitgebreide klantenbestand om groei te stimuleren.

"DigitalOcean staat erom bekend complexe cloudtechnologieën te vereenvoudigen en toegankelijker te maken voor zowel ontwikkelaars als bedrijven", zegt Dillon Erb, medeoprichter en CEO van Paperspace. "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met DigitalOcean, omdat we geloven dat er geen betere bedrijf om de eindeloze mogelijkheden van AI/Ml voor zowel ontwikkelaars als bedrijven te ontsluiten."

Belangrijk is dat de afstemming in de geschiedenis en cultuur van de organisatie tussen DigitalOcean en Paperspace zorgt voor een soepel integratieproces en een collaboratieve werkomgeving. De gedeelde waarden en toewijding van de twee bedrijven aan het succes van klanten zullen innovatie blijven stimuleren, klantervaringen verbeteren en beide entiteiten versterken als marktleiders in cloud computing.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!