Wouter Hoeffnagel - 12 juli 2023

Freedom Internet opent pre-orders voor glasvezel via Open Dutch Fiber

Freedom Internet geeft klanten in een aantal bieden de mogelijkheid een pre-order te plaatsen. Het maakt hierbij gebruik van het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber (ODF).

Freedom Internet opent pre-orders voor glasvezel via Open Dutch Fiber image

Het glasvezelnetwerk van ODF was eerder exclusief beschikbaar voor T-Mobile, dat hierop een jaar lang als enige internet mocht leveren. Nu deze periode is verlopen, wordt ook Freedom Internet actief op het netwerk. De provider verwacht binnen enkele maanden een internetabonnement te kunnen leveren op het ODF-netwerk.

'Eerlijke concurrentie'

Directeur van Freedom Internet, Anco Scholte ter Horst, is erg blij met deze ontwikkeling. “Open Dutch Fiber heeft een overeenkomst waarin staat dat op elke locatie waar zij een nieuw stuk netwerk realiseert, T-Mobile het eerste jaar exclusief - dus als enige provider - internetabonnementen mag leveren. In dat contract staat ook dat andere providers pas mogen beginnen met de technische implementatie op het moment dat dit jaar voorbij is. Het doet ons deugt dat na meer dan een jaar wachten de eerste delen van het netwerk opengaan. Zo is er eindelijk sprake van eerlijke concurrentie”, legt hij uit.

Freedom gaat nu met de technische implementatie in samenwerking met de glasvezeloperator Fiber Operator. “Daar gaan we nu direct mee van start en vandaar dat klanten in eerste instantie een pre-order kunt plaatsen.” vertelt Anco.

Nieuwe gebieden

De gebieden waar je een pre-order kunt plaatsen zijn: Delft, Haarlem Zuid-Oost, Leidschendam, Ridderkerk, Roosendaal, Rotterdam Prins Alexander Noord, Utrecht de Meern, Utrecht Noord-Oost. Venlo Zuid, Zoetermeer Noord en Zoetermeer Zuid. In de toekomst worden er meer gebieden aan dit rijtje toegevoegd.

Freedom Internet levert in de genoemde gebieden een 1 Gbit/s abonnement voor 51 euro. “De onderhandelingen met Open Dutch Fiber en Fiber Operator gingen ineens snel. De prijs is daarom nog onder voorbehoud. Indien we de prijs moeten verhogen, dan stellen we de klant hiervan op de hoogte en hebben ze het recht om kosteloos op te zeggen”, legt Anco tot slot uit.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!