Wouter Hoeffnagel - 14 juli 2023

Richard Cassidy is EMEA Field CISO bij Rubrik

Rubrik benoemt Richard Cassidy tot EMEA Field CISO. Cassidy brengt ervaring op het gebied van cyberleiderschap, threat intelligence, en technisch advies met zich mee. Als Field CISO richt Cassidy zich op het verder ontwikkelen van de EMEA-strategie, de uitvoering van deze strategie, en op het ondersteunen van klanten als het aankomt op cyberweerbaarheid. Daarnaast stelt Rubrik Sean Sullivan (foto) aan als Director of Alliances (Service Providers) EMEA.

Richard Cassidy is EMEA Field CISO bij Rubrik image

Cassidy is onder meer lid van de Forbes Technology Council. Hij komt over van Securonix, waar hij VP Global Technology was. Cassidy ontwikkelde in zijn 22-jarige carrière kennis over alle aspecten van beveiliging, waaronder SecOps, threat hunting en forensisch onderzoek, incident response, managed services, bedrijfsnetwerken en cloud.

Cassidy: "Het opsporen van inbreuken en bedreigingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa heeft mij goed voorbereid op een CISO-functie. Ik ben betrokken geweest bij organisaties in verschillende bedrijfstakken, zoals de financiële sector, defensie, de centrale en nationale overheid en de auto-industrie. Mijn passie ligt bij het ontrafelen van de complexiteit van cybersecurity en hoe dit zich vertaalt in het bouwen van levensvatbare, toekomstbestendige beveiliging ecosystemen. Ik ben verheugd om dit werk voort te zetten met Rubrik."

Partnermogelijkheden ontwikkelen

Daarnaast benoemt Rubrik Sean Sullivan als Director of Alliances (Service Providers, EMEA. In deze functie is Sullivan verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Rubrik's partnerschapmogelijkheden, en met name voor het ondersteunen van grote telecom- en internetproviders om hun klanten te helpen de cyberveerkracht te waarborgen.

Sullivan beschikt over meer 25 jaar ervaring in de verkoop van technologie en cybersecurity. Sullivan bekleedde eerder senior posities bij Microsoft, Netscape, Dell EMC en Good Technology (eigendom van BlackBerry Ltd), en heeft ervaring in het opbouwen van internationale connecties met bedrijven. In zijn meest recente functie bij Zscaler leidde Sullivan het opbouwen en ontwikkelen van bedrijfsrelaties met grote en kleine telecomklanten.

Sullivan: "Ik heb de serviceprovider-industrie tijdens mijn carrière zien veranderen. De meeste bedrijven hebben hun aanpak aangepast: ze zoeken nu één provider voor internetconnectiviteit, opslag en beveiliging, in plaats van verschillende oplossingen van verschillende leveranciers te kiezen en te mixen. Voor Rubrik biedt dit een kans om serviceproviders nieuwe en betere diensten te bieden die meer klanten aantrekken. Of het nu gaat om het doorverkopen van Rubrik-licenties als optionele extra's of het opnemen van Rubrik-beveiliging als managed service voor klanten: ik kijk ernaar uit om te zien hoe we onze klanten en partners nog beter kunnen ondersteunen."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!