Witold Kepinski - 26 oktober 2014

'IBM in crisis, positie ceo Rometty onder druk'

IBM bevindt zich in een crisis en de positie van ceo Ginni Rometty staat onder druk. Dit meldt Adriaan Meij van AME Research in het rapport 'IBM in crisis'. IBM zag zijn omzet in het derde kwartaal terugvallen

Meij meldt: "Het IBM concern, de eens zo dominante, machtige speler in de IT industrie, verkeert in levensgevaar. CEO Ginni Rometty moet vrezen voor haar baan. In één maand tijd is meer dan 15 procent van de beurswaarde verdampt, een gigantisch bedrag. Het eigen vermogen van de aandeelhouders is nog maar 12 procent van het balanstotaal en niet opgewassen tegen een giftige combinatie van royale dividenden, inkoop van eigen aandelen en forse investeringen die het concern moeten leiden naar een gedigitaliseerd Cloud concern. De omzetten en winstmarges van IBM staan onder stevige druk. Het lijkt erop dat IBM business services klaarmaakt voor verkoop omdat de marges niet aan eisen van beleggers voldoen. Beleggers die zich decennialang veilig voelden met dit blue chip aandeel dumpten het op zoek naar veiliger havens."

Rometty zei onlangs tijdens een bijeenkomst in de Boston College Chief Executives’ Club te focussen op high value business en meer marges in plaats van omzet, zo meldt Bloomberg.

WK

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!