Martijn Kregting - 31 juli 2023

Juniper Networks vergroot omzet in Q2, ziet winst dalen

Netwerkaanbieder Juniper Networks heeft de voorlopige financiële resultaten bekendgemaakt voor de drie maanden eindigend op 30 juni 2023. Ook kwam de onderneming met de vooruitzichten voor de drie maanden eindigend op 30 september 2023. De omzet kwam uit op 1,43 miljard dollar. Dat is 13 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2022 en 4 procent meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De nettowinst op GAAP-basis kwam uit op 24,4 miljoen dollar. Dat is een daling van 78 procent jaar-op-jaar en 71 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2023. In dat eerste kwartaal werd nog een nettowinst geboekt van 85,4 miljoen dollar. De verwaterde nettowinst per aandeel kwam uit op 0,07 dollar.

Juniper Networks vergroot omzet in Q2, ziet winst dalen image

"We hebben beter dan verwachte resultaten behaald in het kwartaal van juni, aangezien onze teams goed bleven presteren en we profiteerden van een beter aanbod", aldus Rami Rahim, CEO van Juniper, in een toelichting op de cijfers. “We waren vooral bemoedigd door het momentum dat we hebben ervaren in onze Enterprise-activiteiten, die niet alleen een recordkwartaal hadden, maar ook voor het derde achtereenvolgende kwartaal zowel onze grootste als snelst groeiende branche vertegenwoordigden."

Verwacht herstel cloud-business

Volgens Rahim blijft het Mist AI-platform van Juniper marktaandeel winnen, met een recordomzet voor de draadloze, bekabelde switching- en SD-WAN-aanbiedingen, samen met een recordaantal full-stack overwinningen. "Hoewel we momenteel op korte termijn te maken hebben met zwakke bestellingen van onze Cloud- en in mindere mate van onze Service Provider-klanten, blijven we vertrouwen hebben in ons vermogen om groei op lange termijn te realiseren op basis van het aanhoudende Enterprise-momentum en onze verwachtingen voor een uiteindelijk herstel van onze Cloudbusiness.”

Juniper's Financieel directeur, Ken Miller verwacht dat bij Juniper Networks de omzet de komende kwartalen onder druk zal komen te staan. "Desondanks blijven we ons inzetten voor het leveren van meer dan 100 basispunten aan niet-GAAP-uitbreiding van de operationele marge in 2023."

Enkele andere cijfers van Juniper Networks over het tweede kwartaal:

  • De totale geldmiddelen, kasequivalenten en investeringen bedroegen op 30 juni 2023 1.296,4 miljoen dollar, vergeleken met 1.285,6 miljoen dollar op 30 juni 2022 en 1.191,0 miljoen dollar op 31 maart 2023.
  • Kasstromen uit operaties voor het tweede kwartaal van 2023 waren 343,0 miljoen dollar, vergeleken met 266,9 miljoen dollar aan kasstromen die werden gebruikt in operaties in het tweede kwartaal van 2022, en 191,5 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2023.
  • De investeringsuitgaven bedroegen 41,1 miljoen dollar en de afschrijvingen en amortisatiekosten bedroegen 48,0 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2023.

Vooruitzichten

Voor het derde kwartaal verwacht Juniper Networks een aanhoudende zwakte in boekingen, met name bij de Cloud- en, in mindere mate, de Service Provider-klanten. Juniper verwacht dat de zwakte in boekingen grotendeels te wijten is aan het verwerken door klanten van eerder geplaatste bestellingen en het doorschuiven van bepaalde projecten naar toekomstige periodes. 

Ook verwacht de onderneming dat de macro-economische omgeving uitdagend zal blijven, wat de bestedingen van klanten kan blijven beïnvloeden. Deze factoren hebben een negatieve invloed op de omzetverwachting van circa 1.385 miljoen dollar in Q3, plus of min 50 miljoen dollar.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!