Witold Kepinski - 10 augustus 2023

OpenText boekt meer omzet

OpenText heeft haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het jaar eindigend op 30 juni 2023. De jaaromzet steeg naar 4,5 miljard dollar.

OpenText boekt meer omzet image

"De voortgang en resultaten van OpenText Fiscal 2023 zijn uitzonderlijk en recordbrekend, met een totale omzetgroei van 28%. OpenText behaalde een totale omzet van 4,5 miljard dollar , waarvan 81%, of 3,6 miljard dollar, jaarlijks terugkerend is", aldus Mark J. Barrenechea , CEO van OpenText & CTO. "Onze missie om individuen en organisaties van elke omvang in staat te stellen het informatievoordeel te behalen. Voor de toekomst wordt fiscaal 2024 opnieuw een jaar van uitstekende groei voor OpenText onder leiding van Cloud en onze uitgebreide informatiebeheermissie, met Micro Focus-producten die organische groei bijdragen."

"OpenText heeft een onderscheidende positie als leider op het gebied van informatiebeheer. Ons uitgebreide productassortiment, effectieve go-to-market-strategieën en getalenteerde medewerkers positioneren ons gunstig voor duurzame groei en winstgevendheid", voegde dhr. Barrenechea toe. "Vandaag kondigen we opentext.ai en OpenText Aviator aan, onze visie en eerste AI-producten, als de vertrouwde partner voor de AI-reis van onze klant. Ik ben buitengewoon optimistisch over de toekomst van OpenText en help onze klanten de waarde van hun informatie."

OpenText meldt een aangepaste EBITDA van 1,5 miljard dollar en een vrije kasstroom van 655 miljoen dollar . 

Madhu Ranganathan, OpenText EVP, CFO. "De waarde die we genereren via het OpenText Business System van Total Growth is echt opmerkelijk. We hebben onze initiële integratie van Micro Focus-activiteiten eerder dan gepland versneld, we blijven op schema om onze operationele doelen op korte en lange termijn te bereiken."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!