Witold Kepinski - 10 augustus 2023

Cisco koopt Identity Threat Detection and Response specialist Oort

Cisco kondigt de intentie aan om Oort over te nemen, specialist in Identity Threat Detection and Response.

Cisco koopt Identity Threat Detection and Response specialist Oort image

De aankoop van Oort past in de realisatie van Cisco's AI-gestuurde Security Cloud. Oort biedt Identity Threat Detection and Response (ITDR)-technologie. 

Als strategische investeerder in Oort sinds 2022, deelt Cisco de toewijding van Oort om de identiteit als de nieuwe perimeter veilig te stellen. Met het API-gestuurde, cloud-native en agentloze platform van Oort elimineren ze hiaten in identiteitszichtbaarheid in ongelijksoortige gegevensbronnen, tonen ze verkeerde configuraties, controleren ze op beveiligingsproblemen en bieden ze voorspellende identiteitsanalyses om aanvallen proactief te stoppen. 

Het verkort ook de hersteltijd door bedrijven een duidelijk inzicht te geven in de explosieradius van een identiteitsgerelateerd incident. Als een aanvaller bijvoorbeeld de inloggegevens van een werknemer heeft gestolen en hem toegang heeft gegeven tot twintig verschillende systemen, kan Oort de vier systemen identificeren die daadwerkelijk zijn gecompromitteerd en verder moeten worden hersteld.

Door gebruik te maken van de identiteitsgerichte technologie van Oort, zal Cisco de gebruikerscontexttelemetrie van Cisco's Security Cloud verbeteren en alle mogelijkheden integreren in zijn portfolio, inclusief Duo Identity Access Management (IAM) -technologie en Extended Detection and Response (XDR) -portfolio's. 

Naast het versterken van de native telemetrie van Cisco, ondersteunen de integraties van Oort met andere externe leveranciers - waaronder Google, Microsoft, Okta en Auth0. Dat past in Cisco's streven om de interoperabiliteit te vergroten en consistente resultaten te leveren, ongeacht leverancier of technologie.

Het Oort-team zal toetreden tot Cisco's Security Business Group, waar ze nauw zullen samenwerken met onze teams om de identiteitsperimeter te versterken. We verwachten de overname in het eerste kwartaal van FY24 af te ronden.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!