Witold Kepinski - 11 augustus 2023

Tech alliantie voor OpenUSD om open standaarden voor 3D-inhoud te stimuleren

Pixar, Adobe, Apple, Autodesk en NVIDIA hebben samen met de Joint Development Foundation (JDF), een onderdeel van de Linux Foundation-familie, de Alliance for OpenUSD (AOUSD) aangekondigd om de standaardisatie, ontwikkeling, evolutie en groei van Pixar's Universal Scene Description-technologie.

Tech alliantie voor OpenUSD om open standaarden voor 3D-inhoud te  stimuleren image

De alliantie probeert het 3D-ecosysteem te standaardiseren door de mogelijkheden van Open Universal Scene Description (OpenUSD) te verbeteren. Door een grotere interoperabiliteit van 3D-tools en -gegevens te bevorderen, stelt de alliantie ontwikkelaars en makers van inhoud in staat grootschalige 3D-projecten te beschrijven, samen te stellen en te simuleren en een steeds groter wordend aanbod van 3D-compatibele producten en diensten te bouwen.

OpenUSD is gemaakt door Pixar Animation Studios en is een krachtige 3D-scènebeschrijvingstechnologie die robuuste interoperabiliteit biedt tussen tools, gegevens en workflows. Al bekend om zijn vermogen om samen artistieke expressie vast te leggen en de productie van filmische inhoud te stroomlijnen, maken de kracht en flexibiliteit van OpenUSD het tot een ideaal inhoudsplatform om de behoeften van nieuwe industrieën en toepassingen te omarmen.

De alliantie zal schriftelijke specificaties ontwikkelen waarin de kenmerken van OpenUSD worden beschreven. Dit maakt een grotere compatibiliteit en bredere acceptatie, integratie en implementatie mogelijk, en maakt opname door andere normalisatie-instellingen in hun specificaties mogelijk. De JDF van de Linux Foundation werd gekozen om het project te huisvesten, omdat het een open, efficiënte en effectieve ontwikkeling van OpenUSD-specificaties mogelijk maakt, terwijl het een weg biedt naar erkenning door de International Organization for Standardization (ISO).

AOUSD zal ook het primaire forum vormen voor de gezamenlijke definitie van verbeteringen aan de technologie door de grotere industrie. De alliantie nodigt een breed scala aan bedrijven en organisaties uit om mee te doen en deel te nemen aan het vormgeven van de toekomst van OpenUSD.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!