Witold Kepinski - 16 augustus 2023

Google Search rolt nieuwe generatieve AI-mogelijkheden uit

Google Search rolt nieuwe generatieve AI-mogelijkheden uit om u te helpen informatie op internet beter te leren en te begrijpen.

Google Search rolt nieuwe generatieve AI-mogelijkheden uit image

Googlemeldt: 'We hebben onze generatieve, door AI aangestuurde zoekervaring (SGE) minder dan drie maanden geleden gelanceerd en we zijn verheugd dat de eerste feedback positief was. Sinds de eerste uitrol hebben we continu verbeteringen aangebracht om de ervaring nog nuttiger te maken. We hebben zelfs onlangs updates aangekondigd , waaronder meer afbeeldingen en video's in overzichten, verbeteringen in de manier waarop links worden weergegeven en meer.

Vandaag delen we nog enkele upgrades voor SGE om u te helpen informatie op internet beter te leren kennen en te begrijpen: of het nu gaat om het verdiepen van uw begrip van gecompliceerde concepten, het verbeteren van uw codeervaardigheden of het opsporen van details binnen een complex onderwerp.

Zie definities binnen door AI gegenereerde reacties

Wanneer u iets nieuws onderzoekt of op zoek bent naar een uitleg van een concept, komt u misschien een term tegen die u niet begrijpt of waar u meer informatie over wilt. Om dit gemakkelijker te maken, zullen we binnenkort verbeteringen doorvoeren in onze door AI gegenereerde antwoorden voor verschillende onderwerpen of vragen met betrekking tot wetenschap, economie, geschiedenis en meer. Met deze update kun je met je muis over bepaalde woorden gaan om definities te bekijken en gerelateerde diagrammen of afbeeldingen over het onderwerp te bekijken. Vanaf hier kun je tikken voor meer informatie.

Screenshot van de Google-resultatenpagina voor de zoekopdracht

Codeerinformatie in AI-overzichten beter begrijpen

Of je nu een nieuwe of ervaren programmeur bent, meer leren over coderen staat waarschijnlijk op je lopende takenlijst en generatieve AI kan een nuttig hulpmiddel zijn. Vanaf vandaag voegen we nieuwe mogelijkheden toe aan SGE, zodat het gemakkelijker is gegenereerde code te begrijpen en fouten op te sporen.

SGE biedt momenteel door AI gegenereerde overzichten om te helpen bij taken in een aantal programmeertalen en tools. U kunt bijvoorbeeld antwoorden vinden op how-to-vragen en voorgestelde codefragmenten bekijken voor veelvoorkomende taken. Met onze nieuwe updates worden codesegmenten in overzichten nu kleurgecodeerd met syntaxisaccentuering, zodat het sneller en gemakkelijker is om elementen zoals trefwoorden, opmerkingen en tekenreeksen te identificeren, zodat u de code die u in één oogopslag ziet beter kunt verwerken.

Gebruik generatieve AI om gemakkelijker te leren terwijl u op internet surft

Wanneer u de ins en outs van een nieuw onderwerp probeert te begrijpen, moet u vaak lange of complexe webpagina's verwerken, en het is niet altijd gemakkelijk om specifieke details aan te scherpen. Daarom lanceren we vandaag een vroeg experiment in Search Labs genaamd ' SGE tijdens browsen ', beschikbaar in de Google-app op Android en iOS, en komt in de komende dagen naar Chrome op desktop. Ons doel is om te testen hoe generatieve AI u kan helpen online door informatie te navigeren en nog sneller tot de kern te komen van wat u zoekt.

"SGE tijdens het browsen" is speciaal ontworpen om mensen te helpen meer betrokken te raken bij lange inhoud van uitgevers en makers, en om het gemakkelijker te maken om te vinden wat u zoekt tijdens het surfen op internet. Op sommige webpagina's die u bezoekt, kunt u op tikken om een ​​door AI gegenereerde lijst te zien met de belangrijkste punten die in een artikel worden behandeld, met links die u direct op de pagina naar datgene leiden waarnaar u op zoek bent. We helpen u ook dieper te graven met 'Verkennen op pagina', waar u vragen kunt zien die in het artikel worden beantwoord en naar het relevante gedeelte kunt gaan voor meer informatie.

Een geanimeerde schermafbeelding van een mobiele telefoon waarop SGE te zien is tijdens het browsen en die de belangrijkste punten van een artikel over Route 66 in de Google-app genereert.

We denken dat deze mogelijkheden vooral handig kunnen zijn als je iets nieuws of ingewikkelds leert, maar ze kunnen ook handig zijn voor andere taken, zoals het vinden van een nieuw recept of het onderzoeken van een grote aankoop.

"SGE tijdens het browsen" is ontworpen om door AI gegenereerde kernpunten alleen weer te geven op artikelen die vrij beschikbaar zijn voor het publiek op internet. Het bevat geen belangrijke punten over artikelen die zijn gemarkeerd als achter een betaalmuur, en uitgevers hebben de controle. Ze kunnen meer leren over hoe ze hun inhoud als gratis of achter een betaalmuur kunnen aanwijzen in ons Helpcentrum . Zoals altijd gebruiken we deze tijd in Labs om feedback te verzamelen en te ontdekken wat het beste werkt voor zowel uitgevers als gebruikers terwijl we dit experiment in de loop van de tijd ontwikkelen.

Als u al bent aangemeld voor SGE, krijgt u automatisch toegang tot dit experiment. Als u zich nog niet heeft aangemeld, is ' SGE tijdens browsen ' ook beschikbaar als een op zichzelf staand experiment in Search Labs. Als u 'SGE tijdens het browsen' op een desktop wilt proberen, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste versie van Chrome heeft en vervolgens Labs bezoeken .

Deze nieuwste mogelijkheden zijn slechts enkele van de manieren waarop we onze generatieve AI-ervaring in Zoeken verbeteren om het zoeken naar en verwerken van informatie gemakkelijker te maken. U kunt zich aanmelden en feedback over deze experimenten delen via Search Labs in de Google-app ( Android en iOS ) of op de Chrome- desktop .

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!