Wouter Hoeffnagel - 18 augustus 2023

Accenture opent AI-lab in Brussel

Accenture opent een AI-lab in Brussel. De focus van het lab komt te liggen op het testen van AI- en generatieve AI-toepassingen voor de Europese publieke sector en zorg.

Accenture opent AI-lab in Brussel image

Dit meldt Computer Weekly. Het lab is gevestigd in het kantoor van Accenture in Brussel en moet in september zijn deuren openen. Een kernteam van 25 mensen gaat zich op de locatie richten. Zij krijgen ondersteuning van een 90-tal professionals uit heel Europa, die hun expertise delen op het gebied van AI, computer vision, natural language processing, responsible AI en het modelleren van statistieken.

Bredere focus op AI

Het lab is intern sinds juni in gebruik. Het opzetten van het lab is onderdeel van een recent aangekondigd investering van 3 miljard dollar in de data en AI practice van Accenture. Het bedrijf wil onder meer 40.000 AI-experts aantrekken, nieuwe overnames doen en bestaand personeel bijscholen.

Aanleiding voor het oprichten van het lab is onder meer de toenemende omarming van AI en generatieve AI in de publieke sector, legt Bryan Rich, health & public sector industry lead bij Accenture. "Dit wordt gedreven door de explosie in de beschikbaar van commercieel-beschikbare zakelijke data en de behoefte van de organisaties met beperkte budgetten om de middelen te verkrijgen voor het ontsleutelen van die gegevens, zodat voordelen kunnen worden behaald op het gebied van bijvoorbeeld sociale dienstverlening, post, energie en zorg."

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!