Wouter Hoeffnagel - 22 augustus 2023

Equinix opent vierde vestiging in India

Equinix investeert 42 miljoen dollar in het vierde IBX-datacenter in Mumbai, genaamd MB4. Met dit nieuwe datacenter wil Equinix de verwachte groei van 1 biljoen dollar in de digitale economie van India in 2026 ondersteunen.

Equinix opent vierde vestiging in India image

Met de toevoeging van MB4 breidt Equinix zijn digitale infrastructuurcapaciteit in India uit. Het speelt hiermee in op de stijgende vraag van bedrijven naar datacenter- en interconnectiediensten. Volgens JLL, een organisatie voor commercieel vastgoed en investeringsbeheer, bedroeg de Indiase datacenter-industrie 637 MW in H1 2022 en bereikt deze naar verwachting 1.318 MW in 2024. Daarnaast geeft de Equinix Global Tech Trends Survey 2023 aan dat 85% van de ondervraagde IT-leiders in India van plan is om de uitgaven voor interconnectie in de komende twaalf maanden te verhogen.

In Q4 2023 beschikbaar

Manoj Paul, Managing Director, Equinix India: "De toenemende digitalisering van de economie stimuleert voortdurend de behoefte aan datacenter- en interconnectiediensten in India. De beschikbaarheid van MB4, verwacht in Q4 2023, helpt ons om te blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten in India. Hierdoor kunnen ze gebruik maken van ons interconnectieplatform voor efficiënte connectiviteit met meerdere cloud- en netwerkserviceproviders en andere bedrijven. Dit helpt bestaande en nieuwe klanten hun digitale transformatie te versnellen."

MB4 gaat connectiviteitsopties bieden met grote telecomnetwerken. Via Metro Connect is het netwerk verbonden met Equinix datacentersites MB1 en MB2. De opening van de eerste fase van MB4 is gepland voor het vierde kwartaal van 2023 (afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties). Het datacenter krijgt een initiële capaciteit van 350 kasten. Na afronding van de bouw moet de faciliteit ruimte bieden voor 700 kasten.

Groei in Azië-Pacific

Equinix heeft 250 datacenters verspreid over 71 metro’s, die digitale infrastructuur bieden voor meer dan 10.000 bedrijven. In Azië-Pacific beschikt Equinix over 52 datacenters in Australië, China, Hongkong, India, Japan, Korea en Singapore. Het bedrijf kondigde onlangs ook plannen aan om Maleisië en Indonesië te betreden. Ook kondigde het in maart 2022 aan de markt van Chennai te betreden met een grondaankoop van meer dan 5,5 hectare. In juni 2022 volgde de aankondiging van Equinix plannen aan om zijn aanwezigheid uit te breiden met een investering van meer dan 86 miljoen dollar voor de bouw van zijn derde datacenter in Mumbai, genaamd MB3.

Equinix heeft momenteel twee IBX-datacenters in Mumbai, genaamd MB1 en MB2. De twee datacenters huisvesten de digitale infrastructuur van meer dan 300 internationale en lokale bedrijven. Ook biedt het bedrijf via MB1 en MB2 toegang tot cloudserviceproviders als Amazon Web Services, Google Cloud en Oracle Cloud. De datacenters bieden toegang tot wereldwijde netwerken, content delivery network providers, lokale carriers, ruim 165 internet serviceproviders (ISP's) en vijf internet exchanges.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!