Witold Kepinski - 22 augustus 2023

Dell Technologies belicht 16e generatie VxRail systeem

Dell Technologies heeft onlangs in een soft launch de 16e generatie van zijn VxRail-systeem gelanceerd. Deze is voor het eerst te zien op VMware Explore 2023 in Las Vegas.

Dell Technologies belicht 16e generatie VxRail systeem image

VxRail legt de lat hoger voor Hyperconverged Infrastructure en maakt snel en eenvoudig prestatieverbeteringen mogelijk door ingebouwde automatisering, zo meldt Dell Technologies in een blog.

De nieuwste generatie VxRail is,gebouwd op de 4de generatie Intel Xeon schaalbare processors. De nieuwste VxRail biedt 100% meer processorkernen, 63% sneller geheugen met DDR5 en 300% hogere PCIe-prestaties met PCIe Gen5 in vergelijking met de 14e generatie VxRai. Dezee Dezeprestatieverbetering resulteert in minder vereist vloeroppervlak, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd, aldus Dell.

De nieuwe VxRail heeft een configuratieflexibiliteit met tot 50% meer PCIe-sleuven, meer opslagcapaciteit en krachtigere GPU-opties. Dit krachtige hardwarepakket is in staat om de meest veeleisende data-intensieve workloads uit te voeren, zoals virtualisatie, AI, machine learning en GPU-versnelde workloads. 

Naarmate het AI-landschap blijft groeien, levert de ingebouwde AI-versnellingsengine, Intel Advanced Matrix Extensions (Intel AMX), een aanzienlijke sprong voorwaarts in prestaties voor bepaalde deep learning-workloads, waardoor inferentie en training tot 10x sneller zijn dan alleen CPU , evenals kostenbesparingen door CPU-offloading.

Lees alle details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!