Wouter Hoeffnagel - 25 augustus 2023

Cybercriminelen vernietigen servers en klantgegevens van Deense cloudprovider

De Deense cloud provider CloudNordic is getroffen door een omvangrijke cyberaanval. Servers van de provider zijn door aanvallers met ransomware versleuteld. Het bedrijf weigert losgeld te betalen, waarna de aanvallers servers en klantgegevens hebben gewist.

Cybercriminelen vernietigen servers en klantgegevens van Deense cloudprovider image

"We kunnen en weten niet aan de financiële eisen van de criminele hackers voor losgeld voldoen", meldt CloudNordic in een mededeling op haar website in het Deens. "Helaas is het onmogelijk gebleken om meer data te herstellen, en het merendeel van onze klanten hebben hierdoor alle data bij ons verloren", aldus CloudNordic. "Dit is van toepassing op iedereen die wij op dit moment nog niet hebben gecontacteerd."

CloudNordic meldt bij de Deense politie aangifte te hebben gedaan van de cyberaanval. Er zijn geen aanwijzigingen dat de aanvallers toegang hebben gehad tot gegevens van klanten. Ook wijst de provider erop dat grote hoeveelheden data versleuteld waren. De aanvallers zouden alleen toegang hebben gehad tot beheersystemen, wat hen in staat stelde volledige schijven te versleutelen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!