Wouter Hoeffnagel - 27 augustus 2023

Amazon waarschuwt medewerkers die onvoldoende op kantoor werken

Amazon gaat maatregelen nemen tegen werknemers die te veel vanuit werk nemen. Het wil dat personeel weer op kantoor aan de slag gaat, en waarschuwt medewerkers dat hun aanwezig op kantoor wordt gemonitord.

Amazon waarschuwt medewerkers die onvoldoende op kantoor werken image

Dit meldt The Guardian op basis van een interne e-mail die Amazon naar personeel heeft verstuurd. De mail heeft betrekking op Amerikaanse medewerkers van de e-commercegigant. Amazon waarschuwt hen dat zij sancties kunnen verwachten indien zij onvoldoende op kantoor aanwezig zijn.

Drie werkdagen op kantoor aanwezig

Amazon-CEO Andy Jassy maakte in februari al bekend dat het merendeel van de zo'n 300.000 medewerkers van Amazon weer drie werkdagen per week op kantoor aan het werk moest. Dit nadat werknemers langere tijd vanuit huis werkte door de COVID-19 pandemie.

Het besluit leidde echter tot weerstand onder personeel. Zij wezen onder meer op eerdere uitspraken van Jassy in september 2022, dat Amazon zijn personeel na de COVID-19 pandemie niet terug zou laten keren naar kantoor. De verplichting is echter desondanks op 1 mei 2023 ingevoerd.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!