Witold Kepinski - 30 augustus 2023

HPE draait stabiele omzet dankzij Intelligent Edge en GreenLake

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 31 juli 2023. De omzet bedraagt 7 miljard dollar, een stijging van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 3,5% bij constante wisselkoersen. De nettowinst steeg van 409 naar 464 miljoen dollar.

HPE draait stabiele omzet dankzij Intelligent Edge en GreenLake image

“HPE heeft opnieuw een solide kwartaal neergezet in het derde kwartaal, mogelijk gemaakt door opvallende prestaties in de Intelligent Edge en HPE GreenLake, zegt Antonio Neri, president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “De vraag verbeterde achtereenvolgens in alle belangrijke bedrijfssegmenten, met bijzondere kracht in ons HPC- en AI-segment, omdat klanten de unieke mogelijkheden van HPE ontdekken om ongekende prestatieniveaus voor AI op schaal mogelijk te maken. Onze strategische verschuiving richting edge, hybride cloud en AI, geleverd via ons HPE GreenLake-platform, werkt.”

“De draai in onze portefeuille naar markten met een hogere groei en hogere marges is duidelijk zichtbaar in onze jaar-op-jaar expansie van de brutomarges”, aldus Jeremy Cox, senior vice president, interim CFO, corporate controller en chief tax officer van Hewlett. Packard Enterprise. “Onze gedifferentieerde edge-to-cloud-strategie zorgt voor sterke resultaten in een ongelijke markt.”

Segmentresultaten derde kwartaal boekjaar 2023

  • De omzet van Intelligent Edge bedroeg $1,4 miljard, een stijging van 50% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 53% in constante valuta (1) , met een operationele winstmarge van 29,7%, vergeleken met 16,5% in de periode vorig jaar.

  • De omzet uit High Performance Computing & Artificial Intelligence (“HPC & AI”) bedroeg $836 miljoen, een stijging van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in werkelijke dollars en 3% in constante valuta (1), met een operationele winstmarge van (0,8)% , vergeleken tot 3,4% ten opzichte van de periode vorig jaar.

  • De computing opbrengsten bedroegen $2,6 miljard, een daling van 13% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en 10% in constante valuta (1) , met een operationele winstmarge van 10,9%, vergeleken met 13,5% ten opzichte van de periode vorig jaar.

  • De opbrengsten uit data storage bedroegen $1,1 miljard, een daling van 5% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en een daling van 2% in constante valuta (1) , met een operationele winstmarge van 10,7%, vergeleken met 14,3% ten opzichte van de periode vorig jaar.

  • De opbrengsten uit Financial Services bedroegen $873 miljoen, een stijging van 7% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en in constante valuta (1) , met een operationele winstmarge van 8,4%, vergeleken met 11,8% ten opzichte van de periode vorig jaar. Netto portefeuillevermogen van $13,5 miljard, een stijging van 7,5% ten opzichte van de periode vorig jaar in werkelijke dollars en een stijging van 5,2% bij constante valuta (1) . Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van 15,8%, een daling van 3,8 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!