Witold Kepinski - 04 september 2023

Xebia wint Google Cloud Sales Partner Award 2023

Xebia, IT-consultancy gericht op digitale transformatie, heeft de Google Cloud Sales Partner Award 2023 in de wacht gesleept. Deze prijs geldt als mijlpaal in de autoriteitsmissie van Xebia op het gebied van Google Cloud, waarvan de basis ligt in de Benelux-activiteiten. De Google Cloud Partner Awards zijn vandaag uitgereikt op het Google Cloud Next ’23-evenement in San Francisco.

Xebia wint Google Cloud Sales Partner Award 2023 image

De Google Cloud Partner Awards worden uitgereikt aan de meest innovatieve, klantgerichte partners die producten en diensten van Google simpelweg het best benutten. Dit is een beloning van de prominente rol die partners spelen bij bedrijven in de cloudadoptie. De Sales Partner of the Year-award gaat naar de partner die de Google Cloud-producten slim inzet en relaties bouwt om de bedrijfsvoering van organisaties te transformeren.

Daarmee benadrukt de prijs de sterke prestaties van Xebia in verschillende gebieden die bijdragen aan de groei van de Google Cloud-business, waaronder klanttevredenheid, technische expertise en innovatie.

Controle over de cloud
De cloud wordt steeds complexer met een steeds grotere diversiteit aan diensten en prijsmodellen. Dit maakt het voor bedrijven lastig om kosten voor de cloud onder controle te houden. Het Google Cloud-team van Xebia helpt klanten om naar de Google Cloud te gaan op een veilige, effectieve en kostenefficiënte manier. Dit team bestaat wereldwijd uit meer dan 100 gecertificeerde Google Cloud-experts. Die zijn met name succesvol bij grote klanten die hun kernbedrijfsvoering digitaliseren op basis van datagerelateerde initiatieven. Daarnaast bewijst de organisatie zich op gebied van grote migraties van een on-premises infrastructuur naar de Google Cloud.

“De Google Cloud partnerawards erkennen de significante impact en het klantsucces van onze partners in het afgelopen jaar”, aldus Kevin Ichhpurani, corporate vice president, global ecosystem en channels bij Google Cloud. “We zijn blij dat we Xebia tot 2023 Google Cloud Partner Award-winnaar kunnen benoemen en kijken uit naar een sterke voortzetting van de samenwerking in de toekomst, allemaal om onze gezamenlijke klanten te ondersteunen."

‘You build it, you run it, you own it’
Xebia werkt volgens de filosofie ‘you build it, you run it, you own it’. Gecombineerd met technische kennis ontwikkelt Xebia sterke praktijken om klanten te ondersteunen met verbeteringen voor de Google Cloud-architectuur en Cloud Financial Management (FinOps). Op basis van die expertise besparen verschillende klanten meer dan een miljoen euro per jaar.

“Het grote geheim achter onze behaalde groei en de continue uitbreiding van ons technisch sterke team is kennisdeling”, aldus Guido Bartels, Global Managing Director Cloud bij Xebia. “We hebben een cultuur waarin kennisdeling intern, maar ook met de markt wordt gestimuleerd. De Google Cloud Sales Partner-award toont aan dat deze aanpak z’n vruchten afwerpt en dat dit de manier is om klanten te laten slagen met Google Cloud.”

Xebia, dat sinds 2017 een bewezen trackrecord als Google Cloud-partner heeft met talloze klanten in de Benelux, is bijvoorbeeld co-founder van de Google Cloud User Group Benelux en een toonaangevende trainingspartner van Google Cloud. De komende jaren richt Xebia zich op de uitbreiding van het Google Cloud-dienstenportfolio met als doel om te zorgen dat klanten het maximale blijven halen uit de Google Cloud.

Prijzenkast
De Google Cloud Sales Partner-award is niet de eerste Google-award die Xebia ontvangt. Op persoonlijk vlak was Jorge Liauw Calo (Practice lead Security) eerder benoemd tot Google Cloud Partner All-Star Solution Engineering & Delivery. Maarten Koster heeft op persoonlijke titel de Google Cloud Partner All-Stars Sales in de wacht gesleept.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!