Redactie - 02 september 2023

Man opgepakt wegens verschepen Amerikaanse micro-elektronica naar Rusland

Een Russisch-Duitse staatsburger is gearresteerd wegens illegale export naar Rusland van gevoelige Amerikaanse micro-elektronica met militaire toepassingen. Dit is in strijd met Amerikaanse exportregels, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Man opgepakt wegens verschepen Amerikaanse micro-elektronica naar Rusland image

Het Amerikaanse ministerie van Justitie meldt dat de man, met een dubbele Russisch-Duitse staatsburgerschap die in Rusland en Cyprus heeft gewoond, is aangeklaagd wegens schendingen van de exportcontrole, smokkel, telebankfraude en witwasmisdrijven, gebaseerd op zijn vermeende deelname aan een lopende plan om uit de VS afkomstige micro-elektronica aan te schaffen die onderworpen is aan Amerikaanse exportcontroles namens een in Rusland gevestigde leverancier van kritische elektronische componenten voor fabrikanten die wapens en andere uitrusting aan het Russische leger leveren.

De verdachte werd op 26 augustus in de Republiek Cyprus op verzoek van de Verenigde Staten gearresteerd.

Een strafrechtelijke klacht is slechts een beschuldiging benadrukt het ministerie. Alle verdachten worden voor onschuldig gehouden totdat hun schuld buiten redelijke twijfel door een rechtbank bewezen is.

Lees alle details hier.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!