Wouter Hoeffnagel - 06 september 2023

INTERSTELLAR neemt managed services provider Felton over

IT-dienstverlener INTERSTELLAR zet een belangrijke stap in haar groeistrategie door de overname van managed services provider Felton. De overname versterkt de groeiambities van beide partijen.

INTERSTELLAR neemt managed services provider Felton over image

INTERSTELLAR levert onder meer moderne werkplekken, cloudproposities en cybersecurity aan middelgrote organisaties en instellingen. Met de toevoeging van Felton telt INTERSTELLAR met 700 medewerkers en realiseert 165 miljoen euro omzet op jaarbasis. Het bedrijf is in 2021 ontstaan uit verschillende portfoliobedrijven van investeringsmaatschappij Quadrum Capital.

Volgende fase voor Felton

Felton kent meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen, realiseren en beheren van veilige en moderne IT-infrastructuren als MSP. Het bedrijf telt 65 werknemers, die vanuit het kantoor in Amersfoort klanten door heel Nederland bedienen.

De MSP maakte sinds 2020 onderdeel uit van het portfolio van TIIN Capital, die de IT-onderneming via het Dutch Security TechFund in haar groei heeft ondersteund en naar een volgende fase heeft gebracht. Onder de vlag van TIIN Capital ging Felton onder meer samen met Lantech. INTERSTELLAR neemt nu alle aandelen over. De directie van Felton blijft aan na de acquisitie en ook oprichter Stan Bridié blijft betrokken als adviseur.

Versterking van het portfolio

Felton wil als onderdeel van INTERSTELLAR verder doorgroeien op het gebied van cloud en security, en daarbij profiteren van de schaalvoordelen uit de groep. Voor INTERSTELLAR biedt de overname een versterking van het portfolio, een groter marktaandeel in de midmarket en uitbreiding van de aanwezigheid in midden-Nederland.

Maarten van Montfoort, CEO van INTERSTELLAR: “Wij willen voor onze klanten de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland zijn. Dit doen wij door de juiste kennis en expertise in huis te halen en de continue ontwikkeling van onze competenties, zowel autonoom als door overnames. Het DNA van Felton sluit hier naadloos bij aan. Zowel de bedrijfscultuur past goed bij de organisatie van INTERSTELLAR, als ook de klanten, het portfolio en de gezamenlijke Microsoft-first strategie. Wij als INTERSTELLAR kijken er enorm naar uit om samen met het team van Felton onze klanten te bedienen.”

Marnix van der Moolen, CEO van Felton: “TIIN Capital heeft Felton de afgelopen jaren ontwikkeld tot waar we nu staan. Met INTERSTELLAR krijgen we een strategische aandeelhouder. Zodoende kunnen we doorgroeien en onze propositie versterken op het gebied van security en cloud.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!