Wouter Hoeffnagel - 07 september 2023

Microsoft tegen partners: Loskoppelen Teams van Microsoft 365 en Office 365 is compromis

Het loskoppelen van Teams van de Microsoft 365- en Office 365-suites door Microsoft is een compromis, zegt het Amerikaanse techbedrijf tegen partners. Met de compromis wil het bedrijf zorgen van de Europese Commissie wegnemen.

Microsoft tegen partners: Loskoppelen Teams van Microsoft 365 en Office 365 is compromis image

Het besluit Teams los te koppelen van Microsoft 365 en Office 365 nam Microsoft naar aanleiding van een Europees onderzoek naar het bundelen van het aanbod. De Europese Commissie stelt dat Microsoft hiermee de concurrentie op de markt inperkt. Microsoft besloot nog voordat het onderzoek was afgerond tegemoet te komen aan de Europese Commissie door de software niet langer gebundeld met Microsoft 365 en Office 365 aan te bieden.

Andere toon

Met de uitspraken die Microsoft nu doet slaat het Amerikaanse techbedrijf een andere toon aan dan het bij de aankondiging van de wijziging deed. Microsoft meldde toen in een blogpost dat de wijzigingen 'de belangen van onze concurrenten met die van Europese zakelijke klanten in balans brengt, en hen tegen concurrerende prijzen toegang geeft tot de best mogelijke oplossingen'.

The Register heeft echter de hand gelegd op een document dat specifiek gericht is op partners. Hierin licht Microsoft aan partners toe dat de wijzigingen 'een compromis zijn bedoeld om de zorgen van de Europese Commissie te adresseren en tegelijkertijd de verstoring voor klanten, partners en verkopers te minimaliseren'.

'Meeste waarde komt uit Microsoft 365 inclusief Teams'

Ook stelt Microsoft nog altijd van mening te zijn dat klanten de meeste waarde krijgen indien zij de volledige Microsoft 365-suite aanschaffen, inclusief Teams. Het stelt met de Europese Commissie te willen blijven samenwerken om een oplossing te vinden die de zorgen van de Europese Commissie adresseert, en tegelijkertijd de verstoring voor klanten en partners minimaliseert.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!