Witold Kepinski - 09 september 2023

IG&H en Novulo bundelen krachten voor digitale transformatie in de verzekeringsmarkt

IG&H en Novulo kondigen met trots een strategisch partnership aan. De partijen transformeren de verzekeringsmarkt met een totaaloplossing voor de back-, mid- en front office gebaseerd op composable technologie. Hiermee krijgt de verzekeringsmarkt de regie over het applicatielandschap terug.

IG&H en Novulo bundelen krachten voor digitale transformatie in de verzekeringsmarkt image

Dit strategische partnership vult een duidelijk hiaat in de markt zo melden betrokken partijen. De sterk veranderende verzekeringsmarkt vraagt om innovatie die niet met de bestaande kernsystemen kan worden gerealiseerd. De afhankelijkheid van de leveranciers van deze systemen is groot en nieuwe ontwikkelingen zijn kostbaar en laten lang op zich wachten. IG&H en Novulo focussen op (middel)grote verzekeraars en de top 50 assurantiekantoren en stellen hen in staat om hun digitale transformatie in een stroomversnelling te brengen.

Frank Wille, Founder & Innovator bij Novulo: “Novulo heeft een unieke technologie waarmee bedrijven hun software kunnen samenstellen uit low-code componenten. Deze aanpak staat ook wel bekend als de "Composable Architecture", zoals benoemd door Gartner. De snelgroeiende interesse van de assurantie branche in deze nieuwe benadering van software leidde tot de behoefte om klanten op strategisch, operationeel en technologisch gebied te ondersteunen bij de implementatie. Hierdoor ontstond al snel de connectie met IG&H.”

Stephan de Jong, Directeur Technologie & Digitale Transformatie bij IG&H: “IG&H heeft zijn consultancyactiviteiten de afgelopen jaren uitgebreid naar technologische oplossingen, inclusief de ontwikkeling van IP. Met het reeds succesvolle product AllVida heeft IG&H haar sporen al verdiend in de pensioensector. Het partnership met Novulo markeert een logische en belangrijke stap in de strategische uitbreiding van AllVida naar de assurantiemarkt.

Naast de transformatie van de verzekeringssector, leidt deze samenwerking volgens de beide heren tot een aanzienlijke versnelling van de strategische doelstellingen van beide organisaties. Naast de financiële sector hebben IG&H en Novulo ook een sterke aanwezigheid in de retail- en zorgsector. Hier zien zij eveneens kansen voor verdere samenwerking en groei.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!