Martijn Kregting - 11 september 2023

Expertum haalt met Sofindev financiële partner binnen

SAP consultant-bedrijf Expertum haalt met Sofindev een financiële partner in huis. Zo wil Expertum zijn groei versterken en versnellen. Beide ondernemingen hebben hiertoe onlangs een overeenkomst bereikt. Sofindev neemt, via haar recent opgehaalde fonds Sofindev VI, een niet nader omschreven belang in Expertum Group. De oprichters van Expertum, Hans Bockstal en Wim Conings, blijven met een belang in Expertum bij de onderneming betrokken.

Expertum haalt met Sofindev financiële partner binnen image

Het management in België, onder leiding van Bert Vanstechelman, vergroot samen met Chris Walravens, Ilse Brock en Katrien Ringoir, en het Nederlandse management team onder leiding van Sjoerd van Middelkoop, Reninca de Zwart, Pascal de Zwart en Chris van Gerven, hun belang in Expertum. Zij blijven ook verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Expertum in België, Nederland, Slovenië en Kroatië. De onderneming begeleidt onder andere bedrijven bij hun migratie naar SAP S/4HANA, ontwikkelingen op het SAP Business Technology Platform en onderhoud/monitoring (24/7) van SAP-applicaties.

Versterken marktpositie

Via het partnership met Sofindev wil Expertum zijn positie als 'als vooraanstaande strategische partner voor SAP-implementaties en gerelateerde diensten' in de Benelux en daarbuiten versterken. Dit moet gerealiseerd worden door nog meer in te zetten op uitbreiding van de bestaande capaciteit en innovatie-competenties, verbreding van de SAP productreeks en opbouwen van duurzame klantenrelaties.

Expertum werd in 2006 opgericht door twee ex-SAP medewerkers, Hans Bockstal en Wim Conings. In 2022 realiseerde Expertum zo'n 25 miljoen euro omzet met ruim 150 medewerkers. 

De investering in Expertum Group is de eerste investering van het Sofindev VI fonds dat begin 2023 werd gelanceerd. Sofindev is een onafhankelijke private equity-onderneming, gespecialiseerd in buy-out en groeikapitaal voor kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux. Sinds 2015 werd meer dan 500 miljoen euro kapitaal opgehaald om te investeren in Belgische en Nederlandse middelgrote en kleine bedrijven.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!