Witold Kepinski - 12 september 2023

Oracle Cloud Infrastructure omzet groeit verder

Oracle heeft de resultaten voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2024 bekendgemaakt. De totale kwartaalopbrengsten stegen met 9% op jaarbasis in USD en met 8% in constante valuta tot 12,5 miljard dollar. De winst bedroeg 2,4 miljard dollar, een stijging van 19 procent.

Oracle Cloud Infrastructure omzet groeit verder image

De inkomsten uit clouddiensten en licentieordersteuning stegen met 13% in USD en met 12% in constante valuta tot 9,5 miljard dollar. De opbrengsten uit cloudlicenties en lokale licenties daalden met 10% in USD en met 11% in constante valuta tot 0,8 miljard dollar. 

"De omzet van Oracle Cloud Infrastructure groeide in het eerste kwartaal met 66%, veel sneller dan onze concurrenten op het gebied van hyperscale cloudinfrastructuur", aldus Safra Catz, CEO van Oracle. “De totale omzet uit clouddiensten, infrastructuur plus applicaties, groeide met 30% naar 4,6 miljard dollar in het kwartaal. De omzet uit Oracle Cloud Services plus License Support is nu goed voor 77% van de totale omzet van Oracle. Deze zeer voorspelbare, zeer winstgevende terugkerende inkomstenstroom – gecombineerd met aanhoudende kostendiscipline – zorgden voor een groei van 16% in de niet-GAAP-winst per aandeel, een groei van 21% in de vrije kasstroom en 7 miljard dollar aan operationele kasstroom in het eerste kwartaal.”

"Is generatieve AI de belangrijkste nieuwe computertechnologie ooit? Misschien!", aldus Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. “Zelfrijdende auto’s, het ontwerp van moleculaire medicijnen, spraakgebruikersinterfaces – miljarden dollars worden geïnvesteerd in AI. Vanaf vandaag hebben AI-ontwikkelingsbedrijven contracten getekend om meer dan 4 miljard dollar aan capaciteit in de Gen2 Cloud van Oracle te kopen. Dat is twee keer zoveel zoals we aan het einde van het vierde kwartaal hadden geboekt. De grootste AI-technologiebedrijven en de toonaangevende AI-startups blijven hun activiteiten met Oracle uitbreiden om één simpele reden: Oracle's RDMA-onderling verbonden NVIDIA Superclusters trainen AI-modellen met tweemaal de snelheid en minder dan de helft van de kosten van andere clouds."

Lees meer details hier.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!