Witold Kepinski - 12 september 2023

BMW Group brengt iFACTORY-fabrieken op stoom met SAP S/4HANA en Supply Chain Logistics

SAP kondigt aan dat de BMW iFACTORY in Oxford, Verenigd Koninkrijk, met succes live is gegaan met SAP S/4HANA, met behulp van SAP's cloud-gedreven oplossingsarchitectuur voor de auto-industrie.

BMW Group brengt iFACTORY-fabrieken op stoom met SAP S/4HANA en Supply Chain Logistics image

De MINI fabriek in Oxford is de eerste van de aangesloten fabrieken van BMW Group die de komende jaren overgaan op de gedigitaliseerde cloudarchitectuur.

De eerste wereldwijde livegang in de productieomgeving van de MINI fabriek is de volgende mijlpaal voor BMW's iFACTORY, die BMW Group's revolutionaire strategie voor de toekomstige autoproductie vertegenwoordigt. BMW Group koos voor SAP S/4HANA en SAP's logistieke oplossingen voor de toeleveringsketen om samen de eerste blauwdruk te creëren voor de digitalisering van de processen van de autofabrieken van de toekomst, waarmee een nieuwe technologische standaard wordt gevestigd die de auto-industrie zou kunnen vormgeven.

De gezamenlijk ontwikkelde oplossing verenigt en vereenvoudigt de ingewikkelde gelijktijdige processen en IT-systeemveranderingen op het gebied van onderdelenlogistiek, financiën/controlling en douane. Aangezien elke volgende iFACTORY gebruik maakt van de RISE with SAP oplossing, verwacht BMW Group te profiteren van de wereldwijde standaardisatie van logistieke processen op basis van de nieuwste technologische innovaties, wederzijdse fabrieksondersteuning, flexibele personeelsindeling en synergie in ondersteuning en training. Met RISE with SAP krijgt BMW Group sneller toegang tot innovaties en kan het nieuwe oplossingen sneller uitrollen in het productienetwerk.

"De fabriek in Oxford is de eerste fabriek die een wereldwijde uitrol zal volgen binnen de BMW Group", zegt Alexander Buresch, chief innovation officer en senior vice president, BMW Group IT. "Vanaf nu zullen er elk jaar meer fabrieken uit het wereldwijde productienetwerk worden toegevoegd totdat ze allemaal dezelfde taal spreken. Als onderdeel van onze digitaliserings- en harmoniseringsstrategie stelt deze nieuwe oplossing ons in staat om relevante product-, proces-, kwaliteits- en kostengegevens te koppelen, waardoor gegevensconsistentie en transparantie in de hele productieketen mogelijk worden."

Thomas Saueressig, lid van de Raad van Bestuur van SAP SE en verantwoordelijk voor SAP Product Engineering, zei: "Procesdigitalisering is een belangrijke enabler van de transformatie van de auto-industrie. De BMW Group en SAP werken al meer dan 30 jaar samen. Ik ben zeer verheugd dat dit de eerste keer is dat de oplossing voor onderdelenlogistiek wordt ingezet op een cloudarchitectuur die door BMW Group en SAP samen is ontwikkeld."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!