Martijn Kregting - 13 september 2023

Handelsmissie moet Indiase technologiebedrijven naar Nederland halen

Demissionair minister-president Mark Rutte leidt een handelsmissie naar India om Indiase technologiebedrijven uit te nodigen voor het Haagse Digital Soft Landing Programma. Het doel van de missie is het versterken van de economische betrekkingen tussen beide landen op een aantal gebieden: Key Enabling Technologies (KETs), medische technologie en duurzame voedselsystemen.

Handelsmissie moet Indiase technologiebedrijven naar Nederland halen image

Als onderdeel van het traject voor KET lanceert The Hague & Partners in samenwerking met een aantal partners een initiatief onder de naam Digital Soft Landing Program voor Cybersecurity bedrijven in India. Met dit programma willen de initiatiefnemers tien vooraanstaande Indiase bedrijven op het gebied van cybersecurity begeleiden bij hun Europese uitbreiding via Nederland. Rutte kondigde het programma aan op 11 september, tijdens een receptie in Bangalore, waar hij de top cybersecurity-bedrijven van India opriep om zich aan te melden.

Anesh Kisoen van The Hague & Partners leidt het Digital Soft Landing Program. Het wordt gesubsidieerd door de overheid en bestaat uit een gestructureerd vierstappenplan. Dit initiatief wordt uitgevoerd door een consortium van publiek-private partners bestaande uit The Hague & Partners, Netherlands Foreign Investment Agency, InnovationQuarter, gemeente Den Haag, Security Delta (HSD) en DutchBasecamp.

Belang van cybersecurity

"Cybersecurity is belangrijk in de bilaterale betrekkingen tussen India en Nederland", meent Kisoen. "Als Den Haag, het cybersecurity centrum van Europa, zien wij mooie kansen voor de uitwisseling van kennis en innovatie die bijdragen aan een veiligere digitale omgeving."

"Als InnovationQuarter zijn wij gespecialiseerd in het ondersteunen van internationale bedrijven om zich te vestigen binnen de dynamische regio Groot-Rotterdam-Den Haag", vertelt Chris van Voorden, Director of Foreign Investment of InnovationQuarter. "We versterken elkaar enorm door het samenwerken binnen het innovatieve cybersecurity-ecosysteem."

De handelsmissie vindt plaats van 10-14 september 2023 en begint in Bangalore. De missie staat onder leiding van Ingrid Thijssen, de voorzitter van VNO-NCW, en demissionair minister-president Mark Rutte.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!