Witold Kepinski - 14 september 2023

Supply Chain by Amazon ondersteunt fabrikanten

Amazon heeft tijdens zijn Accelerate event, de jaarlijkse verkopersconferentie van Amazon, Supply Chain by Amazon aangekondigd, een end-to-end, volledig geautomatiseerde reeks supply chain-diensten die verkopers zullen voorzien van een complete oplossing om producten snel en betrouwbaar rechtstreeks van hun fabrikanten naar klanten over de hele wereld te verplaatsen.

Supply Chain by Amazon ondersteunt fabrikanten image

 Met Supply Chain by Amazon kunnen verkopers profiteren van de geavanceerde logistieke, fulfilment- en transportmogelijkheden van Amazon om producten op voorraad te houden, sneller en betrouwbaarder te verzenden en de kosten aanzienlijk te verlagen, zo beweert Amazon.

Met Supply Chain by Amazon kan Amazon voorraad ophalen bij productiefaciliteiten over de hele wereld, deze over de grenzen heen verzenden, de douaneafhandeling en het transport over land afhandelen, de voorraad in bulk opslaan, de aanvulling via Amazon en andere verkoopkanalen beheren en rechtstreeks aan klanten leveren. Verkopers kunnen zich nu concentreren op het bouwen van geweldige producten voor hun klanten en het laten groeien van hun bedrijf, terwijl Amazon de logistiek verzorgt, de kosten verlaagt en de leveringssnelheid verbetert. De belangrijkste voordelen van Supply Chain by Amazon zijn onder meer:

  • Automatische grensoverschrijdende kortingen voor Amazon Global Logistics (AGL) : de nieuwe prijzen van Amazon weerspiegelen nu kortingen tot 25% op al het grensoverschrijdende transport dat bestemd is voor Amazon Warehousing and Distribution(AWD), waardoor de kosten voor verkooppartners die Supply Chain by Amazon gebruiken verder worden verlaagd. AWD is de goedkope opslagservice van Amazon die verkopers de mogelijkheid biedt hun voorraad op te slaan in Amazon-distributiecentra en producten naadloos in bulk te distribueren.
  • Gestroomlijnd binnenlands inkomend transport naar AWD met Partnered Carrier Program (PCP) : Naast AGL voor grensoverschrijdend transport kunnen verkopers later dit jaar PCP gebruiken om binnenlands transport naar AWD-centra te stroomlijnen. Verkopers kunnen rekenen op betrouwbare en snelle transittijden bij vertrouwde vervoerders, tegen tot 25% lagere kosten vergeleken met alternatieven.
  • Een uitgebreid AWD-aanbod met verlaagde prijzen : AWD staat nu open voor alle verkooppartners, waardoor verkopers de mogelijkheid hebben om in bulk op te slaan met kortingen tot 80% vergeleken met de opslagkosten van Fulfilment by Amazon (FBA). Omdat er tijdens het vierde kwartaal geen piekprijzen zijn, kunnen verkopers de voorraadniveaus efficiënter beheren, zelfs tijdens de feestdagen. Binnenkort zullen verkopers ook maanden van tevoren goedkope bulkopslag voor de lange termijn kunnen reserveren tegen nog grotere kortingen.
  • Een nieuwe Multi-Channel Distribution (MCD)-mogelijkheid : MCD verplaatst de producten van verkopers in bulk van AWD naar elk verkoopkanaal (inclusief online winkels en fysieke winkellocaties), waardoor verkooppartners hun producten kunnen aanvullen via al hun verkoop- en afhandelingskanalen, niet alleen op Amazon, vanuit één voorraadpool. MCD bevindt zich momenteel in een pilotfase met een eerste groep verkopers en zal naar verwachting later dit jaar voor alle verkopers beschikbaar zijn.
  • Automatische voorraadaanvulling met FBA : naast de kostenbesparingen via AWD zal Amazon nu zijn geavanceerde machine learning- en supply chain-optimalisatiemogelijkheden gebruiken om de voorraad automatisch aan te vullen in de optimale Amazon-fulfilmentcentra om de verwachte klantvraag te ondersteunen, waardoor verkopers kunnen profiteren van gelijkmatige voorraadaanvullingen. hogere snelheden van FBA en bezorg klantbestellingen voor kanalen buiten Amazon via Multi-Channel Fulfilment (MCF). Door de producten van verkopers in de juiste hoeveelheden en op de juiste locaties te plaatsen om aan de vraag van de klant te voldoen, wordt het potentieel voor leveringssnelheden op dezelfde dag en de volgende dag vergroot, wat op zijn beurt zorgt voor een gemiddelde stijging van de verkoop per eenheid met 15%.

“Onze visie is altijd geweest om het voor verkopers zo gemakkelijk mogelijk te maken om klanten over de hele wereld te bedienen, en het bieden van een eenvoudige, snelle, kosteneffectieve oplossing aan onze verkooppartners voor een uitdaging die steeds onvoorspelbaarder en complexer is geworden, is een belangrijk investeren in het succes van verkopers”, zegt Dharmesh Mehta, vice-president van WW Selling Partner Services bij Amazon. “Met Supply Chain by Amazon kan Amazon de inventaris van verkopers rechtstreeks bij hun fabriek ophalen en de supply chain-logistiek beheren tot en met de levering aan de deur van de klant. Verkopers zullen nog meer van de complexiteit van hun supply chain-logistiek aan Amazon kunnen overdragen, zowel voor de producten die ze verkopen in de Amazon-winkel als via andere verkoopkanalen, waaronder online en fysieke winkellocaties. We helpen verkopers, zowel binnen als buiten Amazon, graag."

Tegenwoordig kunnen verkooppartners het beheer van de supply chain vereenvoudigen, snellere levering mogelijk maken en aanzienlijk lagere kosten krijgen met Supply Chain, zo beweert Amazon. ::+De voordelen en flexibiliteit zullen later dit jaar nog groter worden met de uitbreiding van MCD- en AWD-opslagreserveringen" 

Ga voor meer informatie over Supply Chain van Amazon naar https://sell.amazon.com/programs/supply-chain .

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!