Witold Kepinski - 14 september 2023

Cisco bouwt zijn hyperconverged Hyperflex infrastructuur af

Cisco bouwt zijn hyperconverged Hyperflex infrastructuur af. Cisco heeft Hyperflex “end-of-life” aangekondigd en gaat in plaats daarvan Nutanix verkopen. Klanten kunnen migreren naar Nutanix.

Cisco bouwt zijn hyperconverged Hyperflex infrastructuur af image

Cisco meldt: "Cisco kondigt de datums voor het einde van de verkoop en het einde van de levensduur aan voor de Cisco HyperFlex Data Platform (HXDP)-software. De laatste dag waarop u de betrokken producten kunt bestellen is 11 september 2024. De laatste dag waarop u een bestaand abonnement kunt verlengen, is 28 februari 2029. Klanten met actieve servicecontracten en abonnementen (indien van toepassing) blijven ondersteuning ontvangen van de Cisco Technical Assistance Center (TAC).

Cisco meldt aan The Register dat “de evoluerende klantbehoeften en marktdynamiek” ervoor zorgden dat het zijn plannen voor de apparatuur heroverwoog, die een hybride cloud-softwarestack combineerde met Cisco’s eigen Unified Computing System- of UCS-servers om een ​​rivaal te bieden aan bijvoorbeeld VMware en Dell's vXRail, of Nutanix en HPE's HCI-aanbod.

Cisco heeft een FAQ lijst gepubliceerd over de stopzetting. Daarin legt Cisco uit dat HyperFlex-licenties niet bruikbaar zullen zijn als tegoed voor Nutanix-producten. De twee leveranciers "werken echter aan een aantal migratieaanbiedingen", en de leveranciers praten daar uiteraard graag over.

Cisco en Nutanix hebben eerder een mondiaal strategisch partnerschap aangekondigd om hybride multicloud-implementaties te versnellen door de meest complete hypergeconvergeerde oplossing in de sector aan te bieden voor IT-modernisering en bedrijfstransformatie.

Lees meer op de website van Cisco. 

Lees ook meer over Cisco Compute Hyperconverged with Nutanix op: https://www.nutanix.com/ucs

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!